Avicii er død

Avicii – Tim Bergling – er død. Kun 28 år gammel. Han er kanskje den mest trendsettende artisten i populærmusikken det siste tiåret, og innledet EDM-bølgen som har formet radio og lister de siste årene.

I Eurovision-sammenheng hadde han en viktig rolle i Malmö-finalen i 2013, der han sammen med Björn Ulvaeus og Benny Andersson skrev det storslåtte åpningsnummeret – We Write the Story.

Bergling ble funnet død i Muscat, Oman, der han har hatt tilholdssted i det siste. Det foreligger ingen årsak til bortgangen, men det er velkjent at Bergling har slitt med helseproblemer i lang tid, og flere ganger vært innlagt på sykehus for operasjoner og betennelser. Dette var også grunnen til at artisten sluttet å turnere et par år tilbake. Edit: Berglings etterlatte har nå i et følelsesladet brev til fans og presse informert om at Bergling endte sitt eget liv etter en lang periode med stort psykisk stress.

Aviciis største låter inkludert Levels, Wake Me Up og Hey Brother – mens han siste single, skulle bli fjorårets Lonely Together.

Bergling deltok ikke selv i Malmö i 2013, men uten å vite det selv – var han bare en måned unna sensasjonslåten Wake Me Up som skulle dominere listene og dansegulv utover sommeren og høsten.

Uten Avicii – trolig ingen KYGO eller JOWST.

YOU wrote the Story, Tim. Hvil i fred.

 
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien