Det danske hold er sat

DR har nu valgt holdet, som skal på scenen sammen med Rasmussen, når Danmarks håp entrer scenen i Lisboa.

5 raske gutter skal på scenen sammen med Rasmussen, og det bliver et rutinert kor, som er sammensat til det danske bidrag. De sidste par uker har Rasmussen og de 5 gutter hat prøver i København, og skal man tro Rasmussens eget utsagn på de sosiale medier, så gik prøvningen fantastisk. Det danske vikinge-hold kommer til at bestå av følgende personer:

  • Daniel Firth: Har i mange år optrådt og utsendt musikk i navnet Dan Firth, og snarligt kommer hans første ep.
  • Gustav Emil Bresler: Forsanger i bandet Walk My Elephant, som har optrådt adskillige steder i det danske, og som i 2015 utgav ep’en ‘Toybox’.
  • Jesper Paasch: Utdannet skuespiller, som bl.a. har medvirket i 2 tv-serier, deriblandt hit-serierne ‘Rita’, og ‘Historien om Danmark’ – i sidstnevnte spillede han aprospos, Harald Blåtand. Musical har han også gjort det i, senest i opsetninger av ‘Annie get your gun’ og ‘Chess’.
  • Mads Engelhardt: Han har de senere år spillet i et coverband, som bl.a. gjør det bredt – lige fra Johnny Cash til Beyoncé.
  • Anders Ørsager: Et af Danmarks mest benyttede sangcoaches, og så er han studielektor på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han er tidligere medlem av vokalgruppen Basix, som sang seg til en 2. plass i danske Melodi Grand Prix 2001.

Hvor de 4 førstnevnte kommer til å være synlige på scenen sammen med Rasmussen, kommer Anders Ørsager af hensyn til koreografien, til å stå et andre sted på scenen. Rasmussen har uttalt, at stemningen på holdet er riktig god, og at han synes de 5 vikingegutter er flinke og vildt dyktige sangere.


Danmark stiller i den 2. semifinale, hvor de skal på scenen med startnummer 5 – og gjør dermed selskap til både Norge og Sverige i år.

 

   
 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien