Lisa Børud danser for Rybak i Lisboa!

Foto: Hans-Petter Fjeld / escnorge.no

Stjernekamps Lisa Børud er håndplukket som en av Rybaks nye dansere i Lisboa!

«Det er vanvittig stas! Jeg tror ikke jeg vet hvor stort det egentlig er før jeg kommer dit,» sier Lisa til NRK. «Det er en skikkelig fengende låt, og jeg gleder meg til å kore og danse til den!»

Lisa Børud er 22 år gammel, og mange vil nok huske henne fra høstens utgave av Stjernekamp, der hun kom på en fjerdeplass.
Men Lisa har en lengre karriere bak seg enn dette, både som artist og danser. Allerede som 5 åring ga hun ut sitt første album, og i løpet av de neste 9 årene ga hun ut hele 7 soloalbum, og ett album sammen med søsteren.

Lisa har danset siden hun var 7 år gammel og har de siste årene studert dans ved Bårdar Akademiet i Oslo, og under Stjernekamp fikk hun svært gode tilbakemeldinger på danseferdighetene sine.
Nå er hun klar for Lisboa sammen med Alexander Rybak!

Nesten hele gjengen med dansere fra Rybaks fremføring under Melodi Grand Prix blir byttet ut pga EBU’s regelverk. Under den Norske finalen var all koring tatt opp på tape, men på Eurovision må som kjent alt av vokal fremføres live.
Derfor har NRK forsøkt å få tak i folk som både er flinke til å synge og danse.
De holdt en audition for å plukke ut dansere, og Lisa Børud takket først nei fordi hun ikke hadde mulighet til å møte opp. Hun ble likevel tryglet om å være med uten å gå gjennom audition.

I tillegg til Børud som sanger og danser blir Lene Kokai Flage fra Bergen med som sanger og danser, Jens Jeffry Trinidad som koreograf og danser, svenske Alvaro Estrella som sanger og danser, og Frode Vassel som korist.
Sistnevnte var også korist for JOWST i fjor, sammen med ingen andre enn Lisas onkel, Ole Børud.

Alexander Rybak er for tiden i Lisboa hvor han filmer postkortet til Eurovision. Han tror det blir kjempegøy med live korister.
«MGP danserene var skreddersydd til spektrum hvor de ikke trengte å kore, og nå skreddersyr vi til Lisboa,» sier han til NRK, «Vi har hatt lange auditions, og nå har vi funnet fem sprudlende entertainere som er fantastiske til å både synge og danse»

Alexander og danserne åpner showet i andre semifinale den 10. mai.

Del:
Relaterte artikler