Sennek: Jeg vil gjøre Belgia stolt!

Sennek. Foto: Silje Smith Hansen / ESC Norge

Lørdag 14. april var artister og band fra 32 land samlet i AFAS Live arena i Amsterdam for å delta i den 10. utgaven av Eurovision in Concert. escNorge har tatt seg en prat med noen av dem, blant annet Belgias Sennek.

Sennek, eller Laura Groeseneken som hun egentlig heter, var den aller første artisten som ble offentliggjort for årets Eurovision. Låta ”A Matter Of Time” er en av årets favoritter, og hun har vært med på å skrive den selv. Her kan du lese mer om hvordan en ødelagt tekanne kan bli til en sang.

Kan du fortelle oss litt om låta di? Hva handler den om?

– Jeg skrev låta sammen med Alex Callier og Maxime Tribèche. Jeg hadde lyst til å skrive en original sang. Ikke en typisk klisjé-låt, men kanskje noe litt mer abstrakt. Når vi begynte å skrive låta, ble tekanna til Alex knust. Den ødelagte tekanna var egentlig et ganske vakkert syn, og det fikk oss til å tenke på hvordan negative ting også har en vakker side. Sangen handler om å se skjønnhet i negative ting. Det kan tolkes som en låt som handler om kjærlighetsforhold, men også som en låt om ting som skjer i samfunnet.

Du har vært med på å skrive låta selv – hva inspirerer deg til å lage musikk?

– Vanligvis jobber jeg utifra konsepter, og jeg liker å ta inspirasjon fra fysiske ting. Jeg er ikke typen til å gå ut i skogen, for så å komme tilbake med en vakker sang – jeg liker bedre å jobbe sammen med andre folk, og gjøre prosessen til et slags ping-pong spill.

Belgia har gjort det veldig bra i det siste, og du er en av årets favoritter – hvordan føles det?

– Det er jo på en måte et press på meg, men jeg gjør bare mitt beste! Jeg prøver å ikke fokusere for mye på hva folk sier, men heller på låta mi og det jeg skal gjøre. Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen og synge!

Hva betyr det for deg å være med i Eurovision?

– Jeg vil bare gjøre Belgia stolt! Dette er også den første sangen jeg slipper, så det er veldig spesielt for meg!

Har du noen favorittøyeblikk fra tidligere Eurovision-år?

– Mange! Jeg elsker Dana International, hun er mitt første Eurovision-minne. Loreen med «Euphoria» var også fantastisk.

Hva har vært det beste med Eurovision-eventyret så langt?

– Jeg elsker å reise! Jeg får møte nye folk og se nye plasser. Jeg har reist mye før, men Eurovision gjør jo alt enda større – flere plasser, flere folk, flere opplevelser. Jeg elsker det. Jeg får spre budskapet mitt til mange forskjellige steder og mennesker.

Hva gleder du deg mest til i Lisboa?

– Å stå på scenen og fremføre selvfølgelig. Jeg skal gi alt under de 3 minuttene! Og etterfesten!

Til slutt, har du noe du vil si til fansen i Norge?

– Folk er så snille! De sender meg støttende meldinger, og liker låta mi, tusen takk for det! Hvis du liker låta mi, håper jeg dere stemmer på meg, og hvis dere ikke liker den, håper jeg dere ikke stemmer. Takk for all positiviteten!

Belgia har startnummer 4 i første semifinale. Vi ønsker Sennek lykke til! Se musikkvideoen under – hvis du ser godt nok etter, får du et lite glimt av den ødelagte tekanna også!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien