Dagens bidrag: Russland

Frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. I dag er det Russland.

Russland blir i år representert av Yulia Samoylova, som skal synge låten I Wont Break. Bidraget er skrevet og produsert av Leonid Gutkin, Netta Nimrodi og Arie Burshtein.

Den store bjørnen i øst, Russland, har det man må kalle en imponerende statistikk i Eurovision. De har kvalifisert seg hvert år siden semifinalene ble innført, og har kun vært utenfor topp ti en gang siden 2010. De ble nummer 2 i 2012, 2 i 2015 og 3 i 2016.

Årets russiske representant er Yulia Samoylova, som egentlig skulle ha representert landet i Kiev ifjor. Grunnet den politiske konflikten med Ukraina, så ble dette aldri noe av. Etter lovnader fra de russiske kringkasterne fikk Yulia istedenfor reise til Eurovision i år.

Hun ble født i 1989 i den russiske byen Ukhta. I en ung alder begynte Yulia å miste funksjoner i kroppen grunnet en muskelsykdom. Hun har derfor siden barn sittet i rullestol. Hennes musikalske karriere begynte som underholder for oljearbeidere i en kafe i hjembyen. Senere ble hun medlem av et heavy metal band. Hun deltok i den russiske versjonen av X-factor i 2013 og ble nummer to. Året etter var hun en del av åpningsseremonien for vinter OL som ble avholdt i Sochi.

Under prøvene i Lisboa har hun levert litt varierende, og på bettinglistene gjettes det at Russland i år ikke når finalen. Dette stopper ikke Yulia, som ifølge henne selv lever ut sin store drøm. I går var hun på tur til Cascai, en by i Portugal, hvor hun fikk se havet for aller første gang.

Hva syns du om årets russiske bidrag? Stem i pollen under.

Hvordan vil Russland gjøre det i Lisboa? Russland 2018

  • De kan vinne!
  • Tror de kan nå topp 5.
  • De havner på øverste halvdel.
  • I finalen, men ikke så veldig høyt opp.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien