Finansielle problemer truer muligens for Israel 2019

Flere nettsteder har denne uken rapportert at den ansvarlige TV-kanalen for neste års internasjonale finale ikke har nok penger til å stille med ett pålagt depositum ev EBU.

EBU (den europeiske kringkastingsunionen) krever hvert år et depositum fra den arrangerende TV-kanalen. I år er beløpet på € 12.millioner.

Dette beløpet skal være innbetalt om noen dager, men den israelske regjeringen er ikke villig til å øke budsjettet til TV-kanalen KAN.

Og med et årlig budsjett på rundt € 165 millioner er jo € 12 millioner et betydelig beløp.

TV-selskapet har sendt brev til den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu der de ber om at de får finansiell støtte til å betale depositumet.

Svaret skal ha vært at TV-stasjonen KAN bør klare å arrangere showet neste år innenfor de bevilgningene de allerede har for 2019.

EBU kan i verste tilfelle frata Israel arrangementet hvis depositumet ikke blir innbetalt i tide og siden det nå er under 10 måneder til neste internasjonale finale skal arrangeres begynner det å haste med å få finansieringen på plass.

Vi får håpe rette vedkommende i Israel åpner penge-sekken slik at man kan fokusere på å velge by som skal arrangere finalen neste år i stedet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien