Edward af Sillén skal redde Melodifestivalen

Regissør og manusforfatter Edward af Sillén er hentet inn av SVT for å redde Melodifestivalen.

Melodifestivalen 2018 hadde historisk lave seertall. Nå har SVT hentet inn igjen af Sillén for å få seerne tilbake, melder Aftonbladet

Til Aftonbladet skriver Melodifestivalens projektleder, Anette Hellenius:

Jag tar in Edward som konsult för att skriva vissa nummer och sketcher för att jag tycker att han är en otroligt skicklig kreatör, för att han har en lång erfarenhet av Melodifestivalen och för att han lyckligtvis hade möjlighet att ta sig an uppgiften nu. Edward kommer att vara konsult till den kreativa gruppen med Christer Björkman och Henric von Zweigbergk i spetsen. Edward är en person som man alltid tänker på när man planerar Mello. Nu gick det att få till.

Af Sillén har skrevet manus til Melodifestivalen 2009-2010, 2012-2013 og 2016, og til Eurovision 2010, 2013 og 2016. Han skrev også manus til Eurovision’s Greatest Hits. 

I en SMS til Aftonbladet skriver af Sillén: 

– Jag älskar att arbeta med Christer och Hence, så det ska bli urkul att få hjälpa till och försöka föra innehållet i rätt riktning.

Videre skriver han:

Jag kommer konsulta innehållsgänget och finnas med i förarbetet i bakgrunden när det gäller programledare och val av mellanakter. Det känns naturligt och roligt. Kanske skriver jag också något enstaka nummer, vi får se. Melodifestivalen 2018 sågades för sitt innehåll och manus och tittarna övergav sändningarna. Inte sedan 2011 hade fyra av deltävlingarna, andra chansen och finalen haft under tre miljoner tittare, men nu skedde det igen.

I tillegg til å være manusforfatter har af Sillén kommentert Eurovision 2009-2012, 2014-2015 og 2017-2018 for SVT samt Junior Eurovision 2010 for SVT24 og Junior Eurovision 2011-2014 for SVT Barnkanalen.

Kan Edward af Sillén redde Melodifestivalen, og få seertallene opp igjen?

 

Del:
Relaterte artikler