Polen vant Junior Eurovision

Da var det avgjort for denne gang; Poland tok med seg JESC-seieren hjem fra Minsk.

Det var en uvanlig spennende avstemning i kveldens juniorutgave av Eurovision. Australia og Georgia byttet på å ligge på førsteplass da jurystemmene ble lest opp, men da seerstemmene kom snudde alt seg på hodet. Til slutt ble det Roksana Węgiel fra Polen med låta «Anyone I Want to Be» som gikk til topps. 

En overveldet Roksana takker Minsk for et fantastisk show med troféet i hånden, før hun gjør seg klar til å fremføre én gang til.

Dette var Polens første seier i Junior Eurovision med 215 poeng, den nest høyeste poengsummen noensinne i konkurransen. Bare tolv poeng bak kom Frankrike, som var tilbake etter debuten i 2004. Debutantene Kasakhstan og Wales kom på henholdsvis sjette- og sisteplass.

Hadde seerne bestemt alene ville Polen vunnet, med Frankrike på andreplass og Kasakhstan på tredje. Juryen ga toppscore til Australia, med Malta og Georgia like bak. Både Portugal og Wales hadde fått de berømte null poengene om juryen hadde fått bestemme. 

Neste års vertsby velges i løpet av året. Armenia, Kasakhstan og Polen har vist interesse for å være vertsland.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien