Dette er bidragene i Melodifestivalen 2019

28 artister skal delta i den 58. utgaven av Melodifestivalen. 

27 av bidragene ble offentliggjort på SVTs pressekonferanse kl. 09.30 i dag. Det siste bidraget ble offentliggjort allerede i august, og er den norsk-svenske duoen The Lovers of Valdaro. Den ene halvparten, Erik Høiby, deltok for Moldova i årets Eurovision.  

Dette er bidragene (med låtskrivere i parantes):

1. semifinale – Göteborg:

 • Anna Bergendahl – «Ashes to Ashes» (Thomas G:son, Bobby Ljungren, Erik Bernholm, Anna Bergendahl)
 • Nano – «Cashing Rivers» (Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb, Thomas G:son)
 • Mohombi – «Hello» (Alexandru Florin Cotoi, Thomas G:son, Mohombi Moupondo, Linnea Deb)
 • Zeana ft. Anis Don Demina – «Mina bränder» (Thomas G:son, Jimmy Jansson, Anis Don Demina, Pa Moudou Badjie)
 • Arja Saijonmaa – «Mina fyra årstider» (Göran Sparrdal, Arja Saijonmaa)
 • High15 – «No Drama» (Joy Deb, Linnea Deb, Kate Tizzard)
 • Wiktoria – «Not With Me» (Joy Deb, Linnea Deb, Wiktoria Johansson)

Anna Bergendahl representerte Sverige i 2010, og det var første og foreløpig siste gang landet ikke har kvalifisert seg til finalen. Nano har en andreplass fra Melodifestivalen 2017. Mohombi har hits som «Bumpy Ride» og «Coconut Tree», og har også gitt ut låten «Hula Hoop» med Stella Mwangi. 

Zeana har en tolvteplass fra svenske Idol, og Anis Don Demina var saksofonist for Samir & Victor i årets Melodifestivalen. Arja Saijonmaa har en andreplass fra Melodifestivalen 1987 samt vært programleder i 2000 og deltatt som artist i 2005. Hun har også prøvd seg i den finske uttakingen. Trioen High15 kom til semifinalene i den svenske versjonen av Got Talent, Talang, i 2017. Wiktoria har deltatt to ganger i Melodifestivalen de siste årene, og begge bidragene gikk til finalen.

2. semifinale – Malmö:

 • Andreas Johnson – «Army of Us» (Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas «Stone» Johansson, Sebastian Thott)
 • Hanna Ferm & LIAMOO – «Hold You» (Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm, Liam Pablito Cacatian Thomassen)
 • Malou Prytz – «I Do Me» (Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson, Adéle Cechal)
 • Oscar Enestad – «I Love It» (Emanuel Abrahamsson, Parker James, Oscar Enestad)
 • Jan Malmsjö – «Leva livet» (Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm)
 • Vlad Reiser – «Nakna i regnet» (Lukas Nathansson, John Hårleman, Vladislav Meletjenkov, Chris Enberg)
 • Margaret – «Tempo» (Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker, Sebastian von Koenigsegg)

Andreas Johnson har deltatt seks ganger i Melodifestivalen mellom 2006 og 2015, med andreplass i 2007 som beste plassering. Hanna Ferm kom på andreplass i svenske Idol i 2017, mens LIAMOO, hvis egentlige navn er Liam, vant den samme konkurransen året før. Malou Prytz debuterer i Melodifestivalen, og rekker akkurat å fylle 16 år før Eurovision om hun skulle stikke av med seieren. 

Oscar Enestad deltok i Melodifestivalen 2017 som en del av gruppen FO&O. Jan Malmsjö kom på andreplass i Melodifestivalen 1969, og gjør comeback i 2019, 50 år etter hans første bidrag. Hviterussiske Vlad Reiser er en stor influenser i Sverige, med 400 000 abonnenter på YouTube og 252 000 følgere på Instagram. Nå gjør han som flere norske influensere: prøver seg som artist. Polske Margaret gjorde stor suksess med «Cool Me Down» i 2016, men bidraget ble nummer to i den polske uttakingen. I år debuterte hun, og endte på sjuendeplass, i Melodifestivalen.

3. semifinale – Leksand:

 • Dolly Style – «Habibi» (Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Robert Norberg)
 • Martin Stenmarck – «Låt skiten brinna» (Uno Svenningsson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)
 • Jon Henrik Fjällgren – «Norrsken» (Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jon Henrik Fjällgren)
 • Omar – «Om igen» (Omar Rudberg, Johan Lindbrandt, Robin Stjernberg, Jens Hult)
 • The Lovers of Valdaro – «Somebody Wants» (Peter Boström, Thomas G:son)
 • Lina Hedlund – «Victorious» (Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic, Johanna Jansson)
 • Rebecka Karlsson – «Who Am I» (Rebecka Karlsson, Anderz Wrethov, Henric Pierroff)

Dolly Style deltok i Melodifestivalen i 2015 og 2016, og endte begge gangene i andresjansen. Martin Stenmarck har deltatt tre ganger i Melodifestivalen, og fikk representerte Sverige i Eurovision 2005. Jon Henrik Fjällgren har to pallplasseringer fra Melodifestivalen 2015 og 2017. Omar var også en del av gruppen FO&O som deltok i 2017.

The Lovers of Valdaro vant P4 Nästa og var sikret en plass i Melodifestivalen 2019. Norske Erik Høiby, den ene halvdelen av duoen, representerte Moldova i årets Eurovision. Lina Hedlund har deltatt i Melodifestivalen fem ganger siden 2002, og den beste plasseringen fikk hun i 2014 da Alcazar endte på tredjeplass. Rebecka Karlsson har vært i finalen i Talang og kom på andreplass i Idol. 

4. semifinale – Lidköping:

 • Arvingarna – «I Do» (Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Jarnebrink, Thomas «Plec» Johansson)
 • Anton Hagman – «Känner dig» (Gusten Dahlqvist, Oliver Forsmark, Anton Hagman, Jakob Hjulström)
 • Ann-Louise Hanson – «Kärleken finns kvar» (David Lindgren Zacharias, Josefin Glenmark-Breman, Olof ”Ollie” Olsen)
 • Bishara – «On My Own» (Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso, Robert Habolin)
 • Pagan Fury – «Stormbringer» (Tobias Gustavsson, Fredrik Thomander, Anders Wikström, Mia Stegmar)
 • John Lundvik – «Too Late For Love» (John Lundvik, Anderz Wrethov, Andreas «Stone» Johansson)
 • Lisa Ajax – «Torn» (Lisa Ajax, Isa Molin)

Arvingarna har deltatt i Melodifestivalen fire ganger. I 1993 vant bandet, og fikk representere Sverige i Eurovision. Anton Hagman vant over Eurovision-vinneren Loreen i andresjansen i Melodifestivalen 2017. Ann-Louise Hanson debuterte i Melodifestivalen 1963, og deltok sist i 2004. Hun har deltatt elleve ganger med 13 bidrag, og har dermed rekorden for flest deltakelser.

Bishara, med 90 000 følgere på Instagram, debuterer i neste års Melodifestivalen. Pagan Fury, et band som spiller folkemetal, debuterer også i Melodifestivalen. John Lundvik debuterte med tredjeplass i årets Melodifestivalen, men har åtte gull fra Sverigemesterskapet i sprint. Lisa Ajax har to finaleplasser fra Melodifestivalen 2016 og 2017, og i tillegg ble hun i 2014 den yngste Idol-vinneren noensinne.

Låtskrivere som deltar igjen

Thomas G:son har med fem låter i Melodifestivalen 2019, Linnea Deb har fire og Joy Deb har tre. Alle har tidligere vunnet Eurovision som låtskrivere. Det har også Peter Boström, som har med én låt. G:son har tidligere hatt med til sammen 51 bidrag i Melodifestivalen siden 1999, men har også hatt med 14 låter i Spania, seks i Norge, fem i Danmark og Finland, to på Malta og i Polen og ett i Latvia, Romania og Belgia. I tillegg har G:son blitt valgt internt til å skrive flere Eurovision-bidrag: tre for Georgia og to for Kypros. Han har også skrevet to av de svenske Junior Eurovision-bidragene.

Flere låtskrivere som har skrevet vinnerbidrag i Melodifestivalen tidligere er Nanne Grönvall, Fredrik Kempe, Robin Stjernberg, David Kreuger og Benjamin Ingrosso. I tillegg deltar artist og tidligere Melodifestivalen-vinner Anna Bergendahl også som låtskriver på låten hun skal fremføre i 2019.  

Totalt 28 artister vil delta i Melodifestivalen 2019, som starter 2. februar.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien