I kveld: Siste MF-delfinale fra Lidköping

I kveld er det duket for fjerde og siste delfinale i årets Melodifestival, og dermed vil vi ha blitt kjent med alle bidragene som kjemper om sammenlagtseieren.

Med Lidköping som vertsby kan programlederne ønske velkommen til nok en sending fra årets MF-turné. I kveld blir det en trio – Sarah Dawn Finer, Eric Saade og Marika Carlsson – som tar ansvar, mens fjerdemann Kodjo Akolor får slappe av på bakrommet i mellomtiden.

På startstreken står:

1) Pagan Fury – Stormbringer
Tekst og musikk: Tobias Gustavsson, Fredrik Thomander, Anders Wikström, Mia Stegmar

2) Anton Hagman – Känner dig
Tekst og musikk: Gusten Dahlqvist, Oliver Forsmark, Jakob Hjulström, Anton Hagman

3) Lisa Ajax – Torn
Tekst og musikk: Isa Molin

4) Arvingarna – I Do
Tekst og musikk: Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Janebrink, Thomas ‘Plec’ Johansson

5) Bishara – On My Own
Tekst og musikk: Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso, Robert Habolin

6) Ann-Louise Hanson – Kärleken finns kvar
Tekst og musikk: David Lindgren Zacharias, Josefin Glenmark-Breman, Olof ‘Ollie’ Olsen

7) John Lundvik – Too Late For Love
Tekst og musikk: John Lundvik, Anderz Wrethov, Andreas ‘Stone’ Johansson

Artister delfinale4

Foto: Gustav Dahlander/SVT

De aller fleste av kveldens deltakere har vært med i Melodifestivalen før, men ingen av dem like mange ganger som superveteran Ann-Louise Hanson. Hun er med for 12. gang med sitt 14. bidrag, noe som er svensk rekord. Tre fjerdeplasser fra 1966, 1969 og 1973 er beste resultat, og sist hun var med, med gruppen Hanson, Carson & Malmqvist og C’est la vie i 2004 ble det en 10. plass i finalen. Hennes bidrag i kveld er en hyllest til venninnen Lill-Babs, som gikk bort i fjor vår.

Dansebandet Arvingarna er et annet velkjent navn for MF-entusiaster. De er med for femte gang og gikk helt til topps tilbake i 1993 med Eloise – en låt som endte på 7. plass i den internasjonale finalen i Millstreet. Alle fire deltakerne har vært med i bandet siden oppstarten, men bare tre av dem opptrer i Lidköping da fjerdemann er på en stor 50-årsfeiring i Florida som har vært planlagt i ett og et halvt år, og SVT ikke ville plassere bandet i en av de to første delfinalene.

John Lundvik har vært låtskriver i flere år, men ble først kjent for et større publikum da han sang bidraget My Turn i fjorårets Melodifestival og endte opp på en flott 3. plass i finalen. Også Lisa Ajax har hatt MF-suksess tidligere – hun har gått til finalen i begge sine tidligere forsøk med en 7. plass for My Heart Wants Me Dead fra 2016 som beste resultat.

Anton Hagman er med for andre gang, og er kanskje mest kjent for å ha slått ut selveste Loreen i Andra chansen med Kiss You Goodbye for to år siden. Fantasy-rockebandet Pagan Fury debuterer på sin side i MF-sammenheng, men frontfigur Mia Stegmar var med i duoen Itchycoo som fremførte Super Mega Nova i 2004.

Kveldens siste og yngste deltaker er Bishara Morad, som nettopp fylte 16 år. Han ble oppdaget av artist og Idol-dommer Laila Bagge etter å ha lagt ut coverversjoner av kjente låter på Instagram, med platekontrakt som resultat. Nå kan stjerneskuddet få sitt gjennombrudd for et større svensk publikum.

På låtskriversiden er det verd å merke seg at fjorårets vinner Benjamin Ingrosso har vært med på å skrive Bisharas bidrag, som omtales som en Jackson 5-inspirert låt. På låtskriverteamet til Arvingarna finner vi Nanne Grönvall, som selv har vært med som artist i Melodifestivalen hele 10 ganger. Ellers er ingen av kveldens låter signert verken Thomas G:Son, Jimmy Jansson eller ekteparet Deb…

Utfallet i kveld skal avgjøres 100% av publikum, både gjennom telefonstemmer og app-stemmer. Hjertet som blinker nederst i venstre hjørne viser hvilke aldersgrupper som stemmer mest på hvert bidrag gjennom appen. Du kan lese mer om dette systemet her.

Delfinalen starter klokken 20.00 og kan følges på SVT1 og på nett via SVTPlay (se lenke nedenfor). På SVTPlay kan man også se inntil 30 sekunder av hver artists opptreden og lytte til ett minutt av hver av låtene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien