escNorge har pratet med Kjetil Mørland

Foto:NRK

Kjetil Mørland – En livredd mann
Tekst og melodi: Kjetil Mørland

Kjetil Mørland er 38 år gammel og kommer fra Grimstad, men har bodd det meste av sitt voksne liv i Storbritannia, for tiden bor han i Brighton.
Med sitt britiske band «Absent Elk» har Kjetil hatt låter på Englands største radiokanal og turnert med bandene «The Script» og «Keane».

Kjetil Mørland har etter hvert blitt en MGP-veteran å regne. I 2015 vant han sammen med Debrah Scarlett og låten «A Monster Like Me» og de tok seg til en åttende plass i ESC-finalen i Wien.
I fjor fikk han en andre plass med låten «Who We Are» som ble fremført av den unge og talentfulle Rebecca Thorsen. I år er han tilbake som både låtskriver og artist og han konkurrerer dermed mot seg selv med «En livredd mann» og «The Bubble» som skal fremføres av Adrian Jørgensen. Da vi traff Mørland på artistlanseringen den 25. januar fortalte han oss om låta si og hvordan det føles å delta i MGP for 3. gang:

Siden deltakelsen i 2015 har Mørland sluppet debutalbumet «Make a Sail», startet eget plateselskap og skrevet og produsert låter for andre artister.
I en live stream vi gjorde med Kjetil i forrige uke snakker han blant annet om hvordan det er å pendle mellom Norge og Storbritannia og hvordan bakgrunnen som grafisk designer bidrar til å lage bilder gjennom tekstene han skriver. Se streamen i dette klippet fra ca. 12:00 minutter:

Kjetil Mørland fremfører En livredd mann med startnummer 3 i MGP-finalen lørdag 2. mars.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien