Låtskrivere fra USA og Europa på «skogstur» til Hedmark for å skrive låter til MGP 2020.

escNorge kan i dag fortelle om at den norske MGP-sjefen Stig Karlsen tar stadig nye grep for å få de beste låtene til neste års MGP som arrangeres lørdag 15.februar. Før finalen blir det fem delfinaler med låter og artister fra ulike landsdeler. Fristen for innsending av låter var 31.juli Men som alltid blir det en god miks av inviterte og innsendte låter. Og denne helga har MGP sjefen vært ute i Hedmarks tjukkeste skoger for sammen med internasjonale og norske låtskrivere for å lage den nye MGP-hiten.

For første gang i historien har det blitt avholdt en dedikert MGP låtskriver-camp med norske og internasjonale låtskrivere og produsenter. Bak arrangementet står «Out in the Woods» med Carl-Henrik Wahl i spissen.

I samarbeid med MGP-sjef Stig Karlsen har de jobbet med 25 låtskrivere over fire dager i et studio-kompleks på Rena i Hedmark. En gruppe norske låtskrivere har i sammen med komponister fra USA, Storbritannia, Belgia, Nederland, Finland og Sverige jobbet for å skrive den neste store MGP-hiten.

Vi spør Stig Karlsen hvordan de har jobbet på denne leiren.

-Dagene har begynt med en 40 minutters presentasjon fra meg der jeg har fortalt om MGP, hvordan vi jobber, vist videoer og spilt av musikk til inspirasjon.

MGP-sjefen har gitt gruppen en ny låtskriveroppgave hver dag, for så å følge opp gruppen og evaluere resultatet underveis. Hvorvidt noen av låtene vil få plass i MGP 2020 er fortsatt ikke kjent. Vi kan derimot melde om høy stemning, et glødende kreativt felleskap og stor entusiasme for oppgaven.

Du er ikke redd for at det blir litt mye pølsefabrikk, og litt lite kunsterisk over en slik «camp»?

-Ne, jeg er overhodet ikke bekymret for at det blir samlebåndproduksjon, så lenge oppgaven er tydelig, og man har en god prosess for oppfølging. Å samle dyktige folk til kreativ utfoldelse er aldri en dårlig idé, så lenge det modereres godt, og rammene er rett, avslutter Stig Karlsen.

Som for øvrig har lovet en spennende nyhet om den norske MGP-finalen i løpet av September. Vi venter i spenning.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien