LRT bekrefter endringer for Eurovizijos Atranka 2020

Det vil bli satses på mindre show, og mer kvalitet!

LRT, som er den nasjonale kringkasteren i Litauen ønsker nå å gjennomgå formatet og gjøre endringer for Eurovizijos Atranka 2020. Det vil være snakk om et mindre show, og at det skal satses mer på veien til Rotterdam.

Skal gjennomgå en fornyelse

Med Fikmas og en ny sesong som nærmer seg med stormskritt, er Litauen de neste som bekrefter deltagelse i Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam. I den forbindelse har også LRT bekreftet en rekke endringer til det lengste formatet i Eurovisionkalenderen. Disse endringene ble foreslått ganske kort etter det hele ble avsluttet i Tel Aviv.

Igjennom årene har Eurovizijos fått masse kritikk for sin lange, og ganske innviklede prosess. Nå blir konkurransen kondensert, og modernisert for å gjøre den enda mer tilgjengelig for seere, og for å få et bredere spekter med artister.

Dette er nye Eurovizijos 2020:

  • Redusert til 6 show og med start i januar til midten av februar. Dette gir en tidligere utvelgelse enn vanlig. Dette gjøres for å håndtere prosessen bedre etter landets nedgang i Eurovision de foregående årene.
  • Det er kun lov for en artist å stille med en sang. Dette er igjen for å ikke komplisere formatet. Tidligere har artister kunne hatt med flere sanger, og byttet sanger med andre deltagere.
  • Juryen vil nå se showet fra eget studio. Vanligvis har de sett showet i et rom ved siden av. Juryen vil slutte å kommentere etter hvert bidrag, nå kun innimellom.
  • Mer stemmeinnsyn. Vanligvis åpner man for stemming ved programstart, dette skal de fortsette med, men i år skal de ikke få vite hvordan ting ligger ann før mot slutten.
  • For ytterligere habilitet vil avstemningen i hvert show bekreftes av et revisjonsselskap.
  • Vinneren vil få mer penger fra LRT til alt fra vokaltimer, iscenesettelse, regi, kostyme, samt annen logistisk og teknisk støtte.
  • Innleveringsperioden åpner 30. September og avsluttes 8. Desember.

Disse endringene har blitt presentert for en fokusgruppe med ledende produsenter, og ledere i den Litauske musikkbransjen. Utvalget i 2020 vil bli koordinert ved hjelp av en arbeidsgruppe ledet av Gytis Oganauskas, visedirektør for LRT. Samt Audrius Giržadas, produsent og delegasjonssjef.

«Vi forkorter utvalget for kvalitetens skyld, med mer nøye utvalgte, mer profesjonelt presenterte verk.»

Gytis Oganauskas, (visedirektør for LRT).


Hva synes du om endringene i Eurovizijos Atranka? Har du et favorittbidrag fra Litauen? Del det gjerne med oss på Facebook!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien