Bulgaria har valgt artist

Victoria Georgieva med artistnavnet VICTORIA representerer Bulgaria neste år.

I oktober kom den store nyheten om at Bulgaria igjen var klar for Eurovision-deltagelse – etter at de i 2018 trakk seg fra konkurransen grunnet finansielle problemer. Disse problemene skal nå være løst ved hjelp av sponsorstøtte.

I dag ble neste års artist annonsert. Det er 22 år gamle Victoria Georgieva som tidligere har vært deltager i X-Factor Bulgaria. Hun ble nummer seks i 2015/2016-sesongen, og fikk der tilnavnet «Bulgarias Adele».

-Jeg er stolt over å være Bulgarias representant i Rotterdam. Å være Bulgarias ambassadør på en så enorm scene er et stort ansvar, ettersom Eurovision Song Contest betyr så mye for så mange i Bulgaria, sier artisten selv, som begynte å synge da hun var 11 år gammel.

Det hele blir et samarbeid mellom den nasjonale kringkasteren BNT og Victorias plateselskap Ligna Studios. Plateselskapet Ostereo, som har base i Storbritannia, samt produksjonsteamet Entiendo er også involvert.

I sommer slapp hun en engelskspråklig singel med tittelen «I Wanna Know» – som nå har over 700 000 treff på YouTube. Debutalbumet hennes skal etter planen komme ut i 2020 – men først etter Eurovision-deltagelsen.

Poli Genova, som fikk en fjerdeplass for Bulgaria i 2016, har allerede gått ut på sosiale medier med støtte til Victoria.

Låten Victoria skal synge vil bli valgt internt, og offentliggjøres tidlig i mars neste år.

Her kan du høre Victorias nyeste singel «I Wanna Know».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien