Hva kan vi vente oss i delfinalen fra Vestlandet?

Selvsagt konsentrerer vi oss mest om det som skal skje kommende lørdag nå. Da er det delfinale med artister fra Midt-Norge.

Men allerede på mandag slippes fire låter og fire artister med tilknytning til Vestlandet. Som alltid har vi snoket litt rundt og kikket litt på hvilke rykter som surer ute på «by’n». Som forrige gang så kikker vi først på de artistene om vi anser som mest sannsynlige blant de det går rykter om. Deretter har vi en slags «ønskeliste» med ikke så sannsynlige navn, men som kan ha blitt nevnt.

▪️Camilla North – Camilla er musikklærer og artist, og bærer det egentlige navnet Camilla Norderud. Hun har varslet ny musikk i den nærmeste tida, og har i intervjuer med escNorge sagt hun gjerne vil være med i MGP om anledningen byr seg. Camilla var med i finalen for San Marino i 2017. North er den eneste nordmannen som har fullført en master i låtskriving.

▪️Hege Bjerk – Hege lager sanger på kav jærsk. Det er litt av hennes særpreg. Det sies at musikken hennes er popmusikk pakket inn i et fargerikt teppe av gitarer, varme synther og vakre strykere. Hun kom med et debutalbum i 2016. Et album som ble virkelig tatt inn i varmen hos NRK. I ulike nettfora har hennes navn dukket opp som en mulig kandidat fordi hun lager pop som kunne passe i MGP, og fordi hun er i gang med nytt album som er varslet snart. Da vil MGP være en perfekt lanseringsarena.

▪️Hilde Selvikvåg – Hilde er et veldig anerkjent navn i norsk visepop-verden. Særlig i Rogaland og vestlandet hvor hun stadig har konserter. Hun ga ut albumet «Fanga heile verden» i 2018, til ganske store ovasjoner. Musikken har blitt sammenlignet med Pet Shop Boys. Nå tror ikke vi at det er plass til to artister som synger på kav jærsk. Så sannsynligheten er liten for at både Hege Bjerk og Hilde er med.

▪️Stavangerkameratene – Idol har frambrakt mange vinnere, men få popstjerner. Likevel hjalp det mye for karrieren til fire av disse når de gikk sammen om å lage en gruppe som blander cover-låter med eget materiale. Gruppa består av Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse, Ole Alxander Mæland. Det er kanskje ikke overveiende sannsynlig, men navnet har blitt nevnt her og der. Og når en først skal ha en delfinale fra vest, så kommer du ikke nærmere fest og vest enn disse gutta.

▪️Nordic Tenors – Gruppa fikk komiprisen i 2016 og består av Jan-Tore Saltnes, Sveinung Hølmebakk og Roald Haarr. Det har vært litt summing rundt disse navnene en stund, men ingenting har blitt bekrefta. I MGP hittil har vi ikke hatt noen humor-låter, og vi har heller ikke hatt noen med operastemmer. Når vi på vestlandet finner en gruppe som kan bidra med begge deler, er det ikke usannsynlig at vi får se og høre disse i den vestnorske semien.

Av mindre sannsynlige navn, men som hadde vært storveis kan vi jo nevne.

▪️Morten Abel – Morten har den siste tida gjort ting på norsk, og ser ut til å ha litt lavere skuldre i forhold til å si ja, eller nei til ting å være med på. Kanskje kunne MGP, når det først skal være en vestnorsk delinfale, kunne være et morsomt opplegg for en slik artist. For det har gått rykter om at det i vil være med minst en veldig kjent norsk artist i en av delfinalene. Og etter lørdagens midt-norske så er det jo bare to delfinaler igjen hvor en slik kjent artist kan være en av deltakerne.

▪️Jan Ove Ottesen – Etter at Kaizers Orchestra tok pause har Jan Ove vært musikklærer, produsent og låtskriver for andre. Kan det være at han har lyst på riksmedienes rampelys igjen. Fyren er jo ikke fremmed for MGP. Han deltok som låtskriver i 2008. Nå skal det sies at det ikke akkurat går sterke rykter om Jan Ove i MGP, men det er jo lov å håpe.

Så, dere lesere får ta dette for det det er. Spekulasjoner og rykter. På mandag får vi fasiten uansett.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien