Høye terningkast på årets MGP-finale

Rein Aleander og låta "One last time" er den ene av årets finalelåter som har oppnådd terningkast 6 hos musikkanmelderne i de store mediene. Foto: Mandy Pettersen / escNorge.no

Lørdag om en drøy uke skal det hele avgjøres. Hvem skal representere Norge i Rotterdam? Nå når fire av fem delfinaler er unnagjort, kan vi alle fall slå fast at det sjelden har vært flere låter i en MGP-finale som har fått svært gode anmeldelser av musikkanmelderne i pressen, og med høye terningkast.

Både Rein Alexander og hans låt «One last time» og Ulrikkes «Attention» har fått terningkast 6. Rein Alexander ble belønnet med høyeste mulige vurdering etter sin liveframføring av Dagbladet, mens NRKs musikkanmeldere også belønnet Ulrikke med et blank 6-er på terningen.

Didrik og Emil Solli-Tangens «Out of air» har blitt belønnet med terningkast 5 hos Dagbladet. Samme vurdering har også Rayle med låta «Wild», og Kristin Husøy med «Pray for me» fått.

Akuvi med låta «Som du er» og Sondreys «Take my time» har fått en firer på terningen som høysete vurdering

Så nå, når åtte finalelåter er klare har samtlige låter oppnådd anmeldelser med terningkast 4 eller høyere. Nå skal det også sies at anmeldelsene har variert. For låter som hos en anmelder oppnår høy vurdering har fått lav vurdering hos andre. Akuvi som fikk en firer hos Dagbladet, fikk f.eks 2 av VG.

Men, fasiten er uansett at det er lenge siden sist MGP har hatt en finale hvor samtlige låter har oppnådd 4, 5 eller 6 på terningen hos musikkanmelderne i de store mediene.

På lørdag får vi en ny vinner fra Nord i delfinalen, pluss Tone Damlis låt «Hurts sometimes». Da får vi se om de bidrar til å holde statistikken med høye terningkast oppe.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien