Tyskland velger internt

De har i mange år hatt nasjonale finaler, men de dårlige resultatene de siste årene har nå fått tyske NDR til å velge sitt bidrag og artist internt.

Tyskland vant i 2010, men etter dette har ikke resultatene vært så veldig gode. I 2015 og 2016 fikk de 0 poeng og havnet nederst, i 2017 ble de nr. 23 og i Tel Aviv fikk de 0 poeng av seerne. Alle disse nedturene har nå ført til at Tyskland har brukt samme metode, som Sveits hadde stor suksess med i 2019.

Metoden går ut på at man har to juryer, en jury består av profesjonelle musikkfolk og en annen jury består av Eurovisionfans. Sammen har disse to juryene gått igjennom alle bidrag, og stemt og rangert de. 12. desember ble avgjørelsen om hvem som skal representere Tyskland og hvilken låt personen skal synge tatt.

Spekulasjonene har vært mange om hvem dette kan være, men to navn er ganske sannsynlige. Den ene er Aly Ryan, som ble nr 3 i deres nasjonale finale ifjor. Hun har vært veldig klar på at hun gjør absolutt alt for å komme seg til Eurovision, og hun har også sendt inn mange bidrag til de ulike nasjonale finalene i Europa, uten å ha nådd helt opp.

Det andre navnet er Niko Santos, som er en up and coming stjerne i Tyskland. Han har nylig hatt god suksess med flere singler, blant annet låten Better, som han synger med Eurovision 2010 vinner Lena. En deltagelse i Eurovision passer også godt inn i hans tidsskjema, da turneen han er på slutter i mars, og ikke gjenopptas igjen før i august.

Foreløpig blir jo alt dette spekulasjoner, men 27. februar skal låt og artist avsløres i en direktesending på NDR. Tradisjonen tro er det Barbara Schöneberger som skal lede programmet.

En ting er sikkert; Det kan kun gå oppover for Tyskland i Eurovision.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien