Anna Bergendahl: Tror ikke jeg kommer til å ryke ut igjen

escNorge har snakket med Anna Bergendahl foran morgendagens finale i Melodifestivalen 2020.

Vår skribent Eirik Finbak har vært i permisjon i et år, men når hans største idol innen Eurovisionverdenen sa ja til et intervju, så valgte han selvsagt å gjøre et kort comeback.

Anna Bergendahl startet sin karriere innen musikk for alvor med sin deltakelse i Idol, der hun fikk lovord fra dommerne og ble populær blant publikum.

I 2010 vant hun Melodifestivalen og fikk representere Sverige i Eurovision i Oslo. Låten het This Is My Life, en sårbar ballade om å være seg selv.

Fansen knyttet seg fort til denne låten, og seerstemmene hadde henne på 9.plass og ville ha henne med videre til finalen, men dessverre ødela juryen og dette er fremdeles den første og siste gangen Sverige måtte se finalen fra sidelinjen.

Anna Bergendahl har siden 2010 og frem til i fjor vært litt på sidelinjen av rampelyset, men har fortsatt å jobbet med musikk. I fjor gjorde hun endelig comeback i Melodifestivalen med låten Ashes To Ashes. Da gikk hun til Andra Chancen, og videre til finalen der hun endte opp på en 10. plass.

I år deltar hun for andre gangen på rad. I delfinalen i Gøteborg, gikk hun direkte til finalen sammen med Dotter.

Vi i escNorge er veldig fan av deg og vi vil gjerne få noen synspunkter om hva du tenker om lørdagens finale og dine sjanser?

Ja jeg er jo altså veldig nervøs og spent på det her såklart, men jeg tror på låten og synes vi har et bra nummer. Og håper håper at folk som ser på og at juryen også mener det.

Synes du at du har mest en jury-låt eller en seer-låt, eller begge deler?

Hehe, vanskelig å si. Jeg håper jo begge deler! Men det er jo så vanskelig å si. Ifjor fikk jeg jo ikke noen gode poeng av juryen i det hele tatt.

Det er jo alltid en konkurranse mellom Norge og Sverige. Og sist du var med med This Is My Life var jo på Telenor Arena i Oslo. Du er hittil den eneste svenske representanten som ikke har gått videre til finalen. Har du forberedt deg mentalt på at dette kan skje deg to ganger?

Det tror jeg ikke kommer til å skje. Hvis Kingdom Come får representere Sverige i Eurovision tror jeg den har større sjanse enn for ti år siden med This Is My Life.

Blir det noen endringer i fremføringen fra delfinalen til finalen?

Nei, det blir det ikke. Ingen store forandringer. Vi kjører på som i delfinalen.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Etter din deltagelse med Ashes To Ashes ifjor har din karriere fått en virkelig oppsving, er det nå musikken alt dreier seg om for tiden?

Ja absolutt! Jeg studerer til å bli lege i tillegg og har gjort det i noen år, men akkurat nå satser jeg fult på musikken. Og det kommer mer musikk nå snart, og jeg skal turnere i vår, sommer og høst – og litt i Europa.

Hva tenker du om konkurrentene dine da?

Det er jo et veldig tøft startfelt og veldig mange bra låter og veldig blandet også. Men det føles som kvinnene sitt år, og jeg håper og tror at det er kvinner der i toppen som kommer til å slåss om å vinne. Og hvis jeg vinner er det jo seks år siden en dame har vunnet Melodifestivalen.

Hva betyr låten for deg?

Den betyr veldig mye for meg og det er den jeg liker best av alle låter som jeg har deltatt med. Den kommer med mye håp, glede og kraft som er det samme jeg selv føler når jeg står på scenen. Og som jeg håper jeg klarer å formidle videre til de som sitter å ser å lytter på.

Jeg som fan er jo selvsagt veldig glad for startnummeret ditt, hva tenker du om ditt startnummer?

Ja det er jeg også! Det kjennes som et veldig godt startnummer og en stor ære og få nesten avslutte finalen.

https://www.facebook.com/escnorge/videos/641897816630424/

Inhabil eller ikke, jeg (Eirik Finbak) mener Kingdom Come er årets beste låt, melodi og artist og håper virkelig at Anna Bergendahl får sin revansje i år. 

Intervjuet av Eirik Finbak, tilrettelagt av Tommy Hansen.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien