– Denne låten skal vekke den indre kongen i deg

Jæger er en av artistene som fikk et løft gjennom MGP i 2020. Nå vil NRK løfte norsk musikkliv ved nye delfinaler og stor finale i 2021 Foto: Alexander Gjørøy / escNorge.no

Begge deltok i årets MGP – den ene som artist, den andre som låtskriver. Nå er de ute med sin første singel sammen, den ultrafengende «Kiss the Ring».

I motsetning til det man kanskje skulle tro, ble duoen likevel ikke ført sammen av MGP. Det var en ikke helt ukjent The Voice-mentor som stod bak.

– CLMD (Martin Danielle) var den som gjorde at jeg og JOWST begynte å samarbeide. Da jeg gikk ut av The Voice i 2017, ville Martin at jeg skulle få flere samarbeidspartnere. Derfor sa han at JOWST kunne vært en bra match. Etter dette begynte jeg og JOWST å lage låter sammen, forteller Anna Jæger til escNorge.

Joakim With Steen alias JOWST forklarer at de to hadde møtt hverandre tidligere via en felles bekjent, Eirik Næss, som også synger på låten hans «Everybody Knows».

Kulere enn alle andre

– Like etter det var Anna med i The Voice, og i den anledning prøvde Anna, jeg og Martin Danielle å ha en studiosession. Det var begynnelsen til den låten hun ga ut selv, som heter «Summer Lover».

– I ettertid har både jeg og min samboer fulgt med på hva hun har holdt på med i sosiale medier, og en dag sa min samboer til meg at hun hadde troen på Anna Jæger. At hun var litt kulere enn alle de andre jeg hadde jobbet med. Men de hadde ikke møttes, dette var i 2019. Og det fikk meg til å tenke. Jeg pleier å vise min samboer musikken jeg lager, og hun pleier å si det hun mener. Og det var spesielt én instrumentallåt/idé hun syntes var kulere enn alle de andre. Så det jeg tenkte var at den instrumentalen og Anna Jæger måtte være en perfekt match. Og «Kiss the Ring» er resultatet, sier JOWST til escNorge.

JÆGER supplerer:
– JOWST sendte meg en fet beat og jeg bestemte meg for å skrive en tekst og melodi som kunne passe. Etter det gikk vi inn i studio og skapte «Kiss the Ring». Det er en stund siden vi skrev ferdig låten, så nå er det veldig stas å få den ut!

Presenterte JÆGER for NRK

Det var også JOWST som viste frem JÆGER for MGP-redaksjonen – med nettopp «Kiss the Ring». Det hele endte som kjent med at «How About Mars» fikk delta i delfinalen for Øst-Norge.

– Dette var faktisk den låten jeg brukte for å presentere JÆGER til NRK. Men de ville heller at hun skulle gjøre den låten hun gjorde. «Kiss the Ring» hørtes ikke helt lik ut på den tiden. Den har blitt jobbet en del med i ettertid, og blitt JOWSTifisert, legger han til.

Den nye låten har et tøft uttrykk, både melodi- og tekstmessig. Ifølge JÆGER er målet at den skal «vekke den indre kongen i deg.»

– Noe spennende med teksten i «Kiss the Ring» er at den driter i kjønnsnormer. “I am no queen, I am king”. Derfor passer det bra at kvinnedagen er 2 dager etter release! Det er en låt som skal vekke den indre kongen i deg. «Kiss the Ring» handler om å føle seg sterk når ting er vanskelig. At man kan gjøre det vonde og det som gjør deg sint eller trist om til noe bra. Jeg skrev denne låten som en respons til de som har sagt at jeg ikke er bra nok, forklarer hun.

JÆGER på scenen under delfinalen for Øst-Norge tidligere i år.

Flere låter

På spørsmål til JOWST om han kan tenke seg å jobbe mer sammen med JÆGER, svarer han:

– Ja, helt klart. Hun er råbra. Kanskje ikke nødvendigvis så mange flere låter sammen under begge sitt navn, men hun er en flink låtskriver, og låtskrivere jobber jeg mye med, uansett hvem låten skal være for til slutt.

JÆGER sender lovord tilbake.

– Hvem vet! Det kan godt hende det kommer flere låter fra meg og JOWST. Han er en utrolig dyktig produsent og artist og jeg er veldig heldig som har fått jobbe med han så langt. Det kommer ihvertfall flere låter fra meg veldig snart!, lover hun.

Joakim With Steen alias JOWST sammen med Aleksander Walmann i 2017, etter seieren med «Grab the moment».

Vil satse i USA

Veldig snart kommer det også en musikkvideo til låten. Den klippes i disse dager.

JOWST jobber for tiden med en EP, og «Kiss the Ring» er første singel ut derfra.

– Jeg prøver å få den ferdig til før sommerferien. Neste singel er heller ikke langt unna.

Han legger til at han har brukt de tre siste årene på å finne ut av hvordan han skal jobbe, og hvem han skal jobbe med.

– I Norge er det litt vanskelig å få støtte/»push» fra de store plateselskapene og lignende som «Eurovision-artist». Jeg er egentlig imot selve uttrykket, men i denne sammenhengen passer det, ettersom at jeg som artist har fått min aller største del av oppmerksomheten (streamingtall) rundt Eurovision og den låta som var med der. Men nå har jeg funnet ut av ting. Jeg har startet eget plateselskap, bestemmer alt selv, og gjør hva jeg vil når jeg vil, så da kommer det mye musikk fremover. Heldigvis så har jeg sånne som dere, som følger opp og følger med, smiler han.

På lang sikt kommer han også til å satse mer i USA.

– Jeg kom akkurat hjem fra Los Angeles hvor jeg lagde 11 nye låter, og kommer til å jobbe med å få til fine samarbeid med artister og låtskrivere der borte, avslutter JOWST.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien