Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse: Endre Fagervold

Endre Fagervold

Velkommen til escNorges sin serie som vi har valgt å kalle «Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse».


I denne serien presenterer vi i escNorge noen av de mange fans i landet som er fan av denne fantastiske konkurransen, nærmere bestemt Eurovision Song Contest (ESC). I denne serien vil dere få bli kjent med ulike fans, og høre hva deres forhold er, til nettopp Eurovision! Nå er det dags for å slå av en prat med Endre Fagervold, som også er en del av team escNorge!

Navn: Endre Fagervold
Alder: 28
Jobb: Pedagogisk leder i barnehage
Hobby/Fritid: MGP/ESC, politikk, foto, reise

Endre, hva er ditt favorittbidrag i Eurovision gjennom tidene?
– Det er et skikkelig vanskelig spørsmål da det finnes så mange fantastiske bidrag. Men er det en låt som jeg aldri går lei er det Loïc Nottet med «Rhythm Inside» fra 2015. Jeg elsker stemma, det minimalistiske ved sceneshowet, samt at alt er så perfekt koordinert med bakgrunnsdanserne!

Hva er ditt favorittbidrag som har deltatt i Melodi Grand Prix da?
– Venke Knutson – «Jealous cause I love you»! Kanskje ingen vinnerlåt, men glemmer den aldri – så da har vel Venke gjort noe riktig da! Har også dypdykket i Melodi Grand Prix-historien og funnet et bidrag som virkelig bør «børstes» støv av. Nemlig Silhouette med «A-oa-oa-oa» i 1984. For en klassiker!

Hva er ditt favorittår i Eurovision?
– 2018. For et år med fantastiske låter!!

Hva er ditt favorittår i Melodi Grand Prix?
– Her må jeg virkelig skryte av årets Melodi Grand Prix. Endelig fikk vi tilbake delfinalene, og det har vært et fantastisk engasjement. Låtene har vært representert med stor bredde som også har vært et gedigent pluss!

En annen stor grunn til at dette ble mitt favorittår er at det var mitt første år som skribent. Noe som gjorde at jeg kunne delta mer aktivt i sirkuset selv også og bli kjent med fantastiske mennesker og artister!

Hva er ditt beste Eurovision-minne?
– Mitt beste Eurovision-minne er samholdet jeg har hatt med mine venner gjennom årene. Siden jeg flytta for meg selv har Eurovision vært et samlingspunkt der jeg har invitert folk hjem til meg for å feire. Det samholdet og fellesskapet er det beste Eurovision-minne jeg har!

Hva er ditt beste Melodi Grand Prix-minne?
–Mitt beste Melodi Grand Prix-minne er fra delfinalen i år der jeg og de andre satt bak salen på presserommet og hørte Kristin Husøy gikk videre til finalen av Melodi Grand Prix. Her ble det FULL jubel på bakrommet. Ganske så sikker på at salen kunne hørt oss.

Hva betyr MGP/ESC for deg?
– MGP/ESC betyr glede, fellesskap og et dypdykk inn i forskjellige kulturer. Det er noe som for meg gjør mørketida i året lysere. Det er en glede å kunne følge Eurovision, fra utvelgelsen i Albania til finalen i mai!

Hvorfor er du fan av MGP/ESC?
– Det er på grunn av festen vi får hvert år. En fest med ekstremt mange land, der vi alle ønsker å finne vår vinner av Eurovision Song Contest. Dette er en av årets beste fester for meg altså. Min 17. mai – for å si det sånn!

Når ble du fan av MGP/ESC?
– Jeg ble fan av MGP i år 2000, og da kom Eurovision Song Contest veldig fort med også! Siden har det gått slag i slag!

Hva liker du med MGP/ESC?
– Fellesskapet, moroa, festen og å kunne dypdykke inn i musikk fra et stort spenn av forskjellige land.

Er det noe du ikke liker med MGP/ESC?
– Det er de som ikke har forståelse eller respekt for andres meninger. Heldigvis gjelder ikke dette flertallet, men det finnes noen.

Hva mener du kan forbedres med MGP/ESC?
– Det er ikke så mye jeg ønsker å forbedre på. Viktig å fortsette med delfinaler. Og da kanskje delfinaler der man foreksempel har 5 bidrag, der 2 bidrag går videre, i stedenfor å ha forhåndskvalifiserte til finalen. Dette for at alle skal ha like stor sjanse til å gå videre til en eventuell finale.

Hvordan er MGP/ESC i fremtiden? Hva ser du for deg? Hva håper du på?
– Jeg ser for meg et Melodi Grand Prix med et stort engasjement og en nasjonal folkefest. Og da en fortsettelse med delfinaler! Vi bør jo ha som mål å bli like store som Melodifestivalen i Sverige! Ellers ønsker jeg at de andre landene i EBU må få blitt med i Eurovision!

Favorittvinner i MGP og ESC? Av de som har vunnet konkurransen.
– Favorittvinner av Eurovision er Ruslana med «Wild Dances». Favorittvinner av MGP er Charmed med «My Heart Goes Boom». Den nynnes på i jevne mellomrom den dag i dag!

Vi takker Endre Fagervold for å ha satt seg tid til å stille til intervju for escNorge!

Vil du gjenhøre favorittene til Endre? Ikke noe problem! De finner du her:

Vil du være med i denne serien? Ta kontakt på [email protected]. Du må forvente en stund til din «tur», da det er mange som skal ut fremover.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien