MGP2021: Delfinaler fra Oslo og mulig finale fra annen by

MGP-sjefen Stig Karlsen var gjest hos Mandy og Anders på escNorge hvor han svarte på alt leserne våre lurer på rundt MGP, Eurovision-sendingene i Mai i år, og neste års konkurranse

MGP-sjef, prosjektleder Stig Karlsen har vært gjest på livestream på vår Facebookside. Der fikk vi svar på mye rundt neste års MGP og om etterspillet etter stemme-kaoset i MGP2020. Her kan du lese noe vi fikk vite.

I mer enn én time svarte Stig Karlsen på alle slags spørsmål fra escNorges følgere og lesere.

FULL MGP RUNDE

Det blir full MGP runde også i 2021 med delfinaler og finale. Delfinalene vil bli arrangert i Oslo-området, mens det fortsatt er åpent hvor i landet selve finalen blir. Detaljer rundt selve konkurransen er ikke avklart. Dette gjelder om det blir dueller, forhåndskvalifiserte artister, og avstemningsmetode.

Men, én ting er Stig Karlsen klar på. NRK vik ikke på noen måte risikere å havne i samme situasjon som i 2020 hvor den ene av tre avstemninger i finalen ikke kunne gjennomføres. Det var så stor pågang at serverne ikke håndterte det.

Karlsen avslører at det har vært mange og tøffe møter i etterkant av dette, og er sikker på at akkurat dette ikke vil skje igjen. Backup-løsningen, som Stig Karlsen selv ikke kaller plan B, men plan Å var en representativ folkejury som erstattet seer-stemmene i den første av tre avstemninger.

– Før vi bestemte oss for å bruke backup-løsningen med den juryen, hadde vi prøvd alle andre backupløsninger som var av mer teknisk art. Men når systemet knelte så voldsomt som det gjorde hadde vi ikke noe valg.

Stig Karlsen sier at det har vært tunge uker etter MGP-finalen. Evalueringen viste at NRK var veldig fornøyd med det meste. Seertallene, engasjementet rundt, låtene, produksjonen og ikke minst Trondheim som verstby. Stig Karlsen sier at det derfor var trist at dette skjedde så nær målstreken. Etter mer enn et års hardt arbeid, så handler alt om den delen av avstemningen som sviktet.

-Jeg er lei meg for alle artistene som jobbet så hard, fansen, teamet. Ja, egentlig alle sier Karlsen.

BACKUPLØSNING

Men neste år lover Stig Karlsen at de vil tenke annerledes rundt backupløsninger.

– Vi vil være sikre på at også disse backupløsningene er enda bedre kjent på forhånd, og at backupløsningene er lettere å forstå for både artister og publikum.

ULRIKKE

Om valget som ble gjort om ikke å sende Ulrikke til Eurovision 2021 understreker Stig Karlsen at det ikke er han som tar en slik avgjørelse. Slike avgjørelser tas høyere opp. NRK har som oppgave å lage underholdning på lørdagskveldene og hvorvidt MGP skal stå på sendeplanen er ikke opp til Karlsen. NRK valgte altså å lage full satsing med finale, slik også for eksempel Sverige har valgt. Men Stig Karlsen sier han er stor fan av Ulrikke, og forstår godt at hun er skuffet over NRKs avgjørelse, og at fansen også er skuffet. Likevel lover han at vi vil få se mye til Ulrikke i framtida, men at hun ikke har takket ja til å delta i neste års MGP.

Vi lever i en usikker tid for kulturnæringen, og Stig Karlsen sier at det nå er altfor tidlig å si om det bli mulig å avvikle MGP med et stort publikum i salen. Likevel er han veldig tydelig på at det er det han håper på. De planlegger nå for ulike scenarier. Uten at Stig Karlsen vet det sikkert, eller er involvert i EBUs planlegging av Eurovision 2021 så tror han at også EBU planlegger for flere muligheter neste år.

TILLIT

Stig Karlsen forteller om at han og NRK har hatt god dialog med de fleste artistene etter MGP2020, og at han ikke oppfatter at det er noen mistillit til MGP og NRK etter det som skjedde. Han sier at han tror det avgjørende er å være ærlig og fair overfor artistene, og mener det ikke vil være problemer med å få artister til å stille.

Mens vi sitter midt i livestreamen kommer Magnus Bokn inn i kommentarfeltet og skriver at han elsker både MGP, NRK og har full tillit til hele produksjonsapparatet. Før han avslutter med å spørre om når påmeldingsfristen for MGP2021 går ut.

DATOER

Datoer for MGP2021 er ikke fastsatt, men på direkte spørsmål antyder han at det blir delfinaler og finale i tida rundt Januar/Februar/Mars som vanlig.

Stig Karlsen forteller også i livestreamen mer om flere programmer som skal være med å skape Eurovision-stemning på norske TV-skjermer i April og Mai, selv om selve Eurovision er avlyst.

Se hele livestreamen, som er i to deler, på escNorges Facebookside

https://www.facebook.com/escnorge/videos/224414945495749/
https://www.facebook.com/escnorge/videos/3397136096983478/

Så da er det bare å glede seg til mange uker med nye låter og nye håp neste år i MGP.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien