Nå kan du sende inn låter til MGP 2021!

Kjetil Mørland og Christian Ingebrigtsen skrev Attention sammen med MGP-vinner Ulrikke Brandstorp. Foto: Endre Fagervold / escNorge

NRK har begynt å planlegge inn mot neste års MGP-sesong og nå har de også åpnet for innsending av bidrag.

For et par uker siden ble det klart at NRK nå planlegger et opplegg tilsvarende det de hadde i år, men med forbehold om endringer, på grunn av situasjonen rundt Covid-19. Man vet foreløpig lite om situasjonsbildet og om det vil være mulig å gjennomføre MGP med store publikumsgrupper over nyttår.

Fem delfinaler og en stor finale

NRK legger altså opp til at sirkuset starter i januar, med fem delfinaler, og avsluttes med en stor finale i februar. Ved en nærmere titt på påmeldingsskjemaet for 2021 ser det ut til at semifinalene kan bli delt opp i landsdeler også neste år.

Nye regler

MGP-general Stig Karlsen sier at de hele tiden jobber for å styrke jakten på de beste bidragene, og i fjor innførte de noen nye regler som videreføres i år.

Stig Karlsen under Eurovision Song Contest i Stockholm, 2016.
Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

De ønsker kvalitet foran kvantitet. Noe man også kunne se tegn til på antall innsendte bidrag da reglene ble endret i fjor. Tallene gikk fra over 1000 bidrag i 2019 til omtrent 800 mottatte bidrag i 2020. Foruten den åpne innsendingen, jobbes det målrettet med søk og direkte dialog med musikkbransjen.

Her er litt info om påmeldingen

  • Kortere påmeldingsvindu og tidligere deadline: Påmeldingen åpnes 15. mai, og stenges allerede 16. august.
  • Det oppfordres til at påmeldte bidrag har minimum en norsk låtskriver, da MGP ønsker å prioritere og fremme norsk musikkliv.
  • Hver produsent/låtskriver får maks melde på tre låter.
  • Alle kan melde på låter, men artister må ha fylt 16 år for å være med i Eurovision Song Contest.

Invitasjonen er åpen for alle som skriver låter. Dette er en unik sjanse til å prøve å kapre en plass i verdens største musikkonkurranse. Vi er åpne for all slags musikk innenfor en bred forståelse av popsjangeren. Det kan være alt fra beinhard rock, til rosa tyggegummipop, og alt imellom, sier Stig Karlsen til NRK.


Innsendingsfristen er satt til 16. august. Gå til påmeldingsskjema her.

Kilde: nrk.no/mgp

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien