Alex Callier fra Hooverphonic i hardt vær

Under lørdagens ‘Europe Shine a Light’ sang alle årets artister med på en nydelig versjon av Love Shine a Light, vinnerlåten til Storbritannia fra 1997, med unntak av de belgiske representantene Hooverphonic.

Nå er bandets frontfiguren i hardt vær etter sin forklaring på hvorfor de ikke deltok.

Under TV-showet «Gert late night» på Vier hadde Alex Callier allerede torsdag sagt hvorfor Hooverphonic ikke skulle være med: «Fordi det er et  drittnummer», sa han da. 

Alex sin uttalelse har skapt sterke reaksjoner, blant annet hos belgiske Eurovision-fans, og kritikken har de siste dagene haglet i sosiale medier. «Misforstått diva-adferd», «hvor stort kan egoet ditt være?», «En skam for Belgia», lyder noen av reaksjonene.

På søndag publiserte VRT news en video der Callier forklarer, med litt andre ord, hvorfor bandet ikke deltok i feel-good-nummeret sammen med de andre artistene.


Det føltes ikke 100% riktig og han syns gesten blir et alt for enkelt svar på krisen verden nå er inne i

“Folk som virkelig blir konfrontert med elendighet vet det,» sier han. “Love Shine a Light” er litt for sløv. Og verden er ikke så enkel. Det synes jeg er veldig vanskelig. Jeg sa allerede denne uken at jeg ikke føler det. Dette er vanskelige tider. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe mennesker. Hjelper jeg folk med dette? Jeg tror jeg hjelper folk ved å lage vakker musikk, ved å gjøre andre ting.”

“Jeg forventet oppstyret. Men på den annen side, for meg, er det veldig enkelt. Kunstnerisk har jeg alltid vært kompromissløs. Den eneste grunnen til at jeg hadde vurdert dette var hvis alle inntektene fra denne sangen hadde gått til veldedighet, da ville jeg satt mine prinsipper til side, men det er ikke tilfelle nå. Det kommer ikke til veldedighet, det var bare et TV-show.”

“Jeg har aldri gitt mitt «OK» på forhånd for å delta i denne typen TV-sendinger. Jeg ga meg selv «OK» for å delta i Eurovision Song Contest, det går jeg også inn for med 200%, og der skal jeg virkelig kjempe for den beste plasseringen for landet vårt. Jeg deltok jo i sendingen og ønsket folk alt godt. Det er ikke slik at vi ikke var med i showet, vi har sendt mye styrke til alle”, legger Callier til.

Hooverphonic ble valgt internt av VRT til å representere Belgia i Eurovision Song Contest 2020 med låten Release Me.

Egentlig var det RTBF sin tur til å finne artisten til neste års konkurranse, de to kringkasterne bytter på oppgaven annenhvert år, men da konkurransen ble avlyst gikk VRT og RTBF sammen og ble enige om at bandet skal få representere Belgia i Rotterdam 2021.

NB! Vi gjør oppmerksom på at sitatene i denne artikkelen er oversatt fra nederlansk og derfor kan inneholde noen feiltolkninger.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien