Ingen Aksel for Finland

Eurovision ble som kjent i år kansellert på grunn av en viss pandemi. Dette førte til at at ingen av årets artister fikk konkurrert i Ahoy Arena i Rotterdam i år. Og som reglene tilsier så kunne en ikke automatisk overføre låtene over til neste års konkurranse. Derfor må det nye låter til. Flere land har valgt å representere landet neste år med samme artist, men med en ny låt. Noen land velger heller å gjøre en ny runde med nasjonal uttakelse, og Finland er en av dem. Finland kjører som kjent en ny runde av UMK, og der hadde Aksel sagt han ønsket å være med.

Kanskje i Fremtiden?

Men slik ble det altså ikke. Aksel Kankaanranta, bedre kjent som bare Aksel har sagt i et intervju til finske Voice.fi at han ikke sendte inn et bidrag til årets konkurranse. Begrunnelsen skal være basert på flere ting, deriblant koronapandemien og usikkerheten han mener rundt om det likevel blir en konkurranse i år. Han hadde opprinnelig tenkt å sende inn et bidrag, men endte til slutt med å ikke sende inn et bidrag likevel. Han har likevel sagt at han ønsker å stille igjen i fremtiden.

Blir Eurovision uansett

EBU sier at det uansett blir en konkurranse neste år, og har lagt frem fire scenarioer. Disse kan du lese mer om her. For smittetiltak skal nemlig ikke stoppe Eurovision i 2021. Det vil bli konkurranse i Rotterdam, og de Nederlandske TV-kringkasterene NPO, NOS and AVROTROS er i sammens med EBU i full gang med planleggingen av neste års konkurranse.

Aksel og Finland i Eurovision Song Contest ??

Aksel skulle opprinnelig representert landet i Eurovision i Rotterdam i år, og det med sangen «Looking Back». Finland forøverig gjorde sitt inntog i Eurovision i 1961. Det med låten «Valoa Ikkunassa» med Laila Kinnunen. Finland har hatt sånn akkurat passe suksess i konkurransen opp igjennom årenes løp. 43 av 53 låter har nådd finalen og 12 plasseringer i topp 10. De har også oppnådd «0’poengeren» tre ganger og mange sisteplasser. De har riktignok vunnet en gang, og det var i 2006 med «Hard Rock Hallelujah» med Lordi.

Få et gjensyn med de tre låtene her!

2020: Aksel – Looking Back
2006: Lordi – Hard Rock Hallelujah
1961: Lailia Kinnunen – Valoa Ikkunassa

Hva synes du om avgjørelsen til Aksel? Og hva synes du om Finland i Eurovison? Del med oss i escNorge på FB da vel!

Del:
Relaterte artikler