Blir som en generalprøve for Eurovision 2021

Her er det du trenger å vite om Junior Eurovision 2020, som vil fungere som en slags generalprøve for Eurovision 2021 i mai.

Forrige uke ble det kjent at hvert bidrag som skal delta i Eurovision 2021 må spilles inn på forhånd, uansett hvordan Eurovision skal avholdes. Tidligere i høst designet EBU en scene som alle deltakende kringkastere i Junior Eurovision måtte bygge og bruke i sine respektive hjemland, fordi reiserestriksjoner ikke gjør det mulig å samle alle deltakerne i Polen 29. november.

Foto: TVP

«Live-on-tape»

Alt skal foregå live, bortsett fra selve fremføringen av hver låt. Låtene skal spilles «live-on-tape». Det betyr at det er et opptak av en livefremføring som blir vist i finalen, og ikke vokal spilt inn i studio. Land som Hviterussland, Kasakhstan, Nederland, Spania og Frankrike har brukt et studio i hjemlandet, men noen land har også valgt å reise til Polen før finalen for å lage opptaket klart der.

Tar i bruk AR-teknologi

For første gang vil det bli brukt augmented reality (AR), eller utvidet virkelighet på norsk. Enkelt forklart betyr det at digitalt innhold blir lagt oppå et bilde. For eksempel hundefilteret på Snapchat.

Ida Nowakowska, Rafał Brzozowski og Małgorzata Tomaszewska skal lede seerne gjennom programmet. De vil stå på scenen i Studio 5 på TVPs hovedkvarter i Warszawa. Førstnevnte var også programleder i fjor, og er den første som leder et Eurovision-event to år på rad.

Kan stemme fra Norge

Videoen over forklarer hvordan du kan stemme, og her er lenke til avstemningen. Seere fra Norge kan også stemme under Junior Eurovision 2020. Deltakerlandene kan også stemme på seg selv – en stor kontrast til voksenversjonen.

Seerstemmene vil telle 50 prosent, mens de resterende 50 bestemmes av en jury. Tidligere har poengutdelerne vært til stede i arenaen for å dele ut poengene fra sitt land, noen som ikke blir mulig i år. Derfor vil man for første gang siden 2012 gå tilbake til at poengutdelerne dukker opp på skjermen fra et studio i sitt hjemland.

Armenia trakk seg

12 land skal delta i finalen: Hviterussland, Frankrike, Georgia, Tyskland, Kasakhstan, Nederland, Malta, Serbia, Russland, Ukraina, Spania og vertslandet Polen. Tyskland deltar for første gang. Armenia var bekreftet som et av deltakerlandene, men valgte å trekke seg på grunn av Nagorno-Karabakh-krigen.

Serbia har med seg en Eurovision-vinner på laget. Charlie Mason, som har skrevet bidraget, var også med på å skrive Conchitas «Rise Like a Phoenix». Georgias låtskriver, Giga Kukhianidze, har skrevet alle de tre vinnerbidragene til Georgia i Junior Eurovision.

Se spillelisten med alle bidragene her:

Ikke glem å følg oss på Facebook og Instagram for å holde deg oppdatert på hva som rører seg i Eurovision-universet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien