YLE endrer dato for offentliggjøring av artister og bidrag til UMK 2021

Den finske kringkasteren YLE har endret planene angående offentliggjøringen av artister og bidrag til neste års nasjonale uttakning, UMK.

YLE har endret datoen for pressekonferansen der de presenterer deltagere og bidrag til UMK 2021 fra 19. januar til 13. januar. Pressekonferansen vil da avholdes kl 13.00, lokal tid. De har også endret antallet finalister fra 10 til 7. så på pressekonferansen vil det da bli presentert 7 artister som har fått æren av å konkurrere om å bli Finlands bidrag i Eurovision Song Contest 2021. Vi kommer også til å få vite tittel på sangen artistene skal delta med. Låten derimot presenteres en og en de påfølgende 7 dagene.

Låtene kommer til å presenteres daglig i en musikkvideo på YLETV1, med den første videoen den 14. januar og den siste den 22. januar.

Ingen Aksel

Årets finske artist, Aksel Kankaanranta, hadde planer om å sende inn bidrag. Slik ble det derimot ikke, les mer om det her.

Foto: YLE / MONA SALMINEN

Finalen 2021

Finalen av Uuden musiikin kilpailu (UKM) avholdes den 20. februar i Mediapolis tv-studio i Tammerfors. Konkurransen der det finske folk velger sin representant til Eurovision Song Contest feirer tiårsjubileum neste år. UMK’s produsent Anssi Autio sier at de er utrolig glade for at det blir konkurranse til tross for de usikre korona-tidene.

Mens vi venter på en ny finsk representant, koster vi på oss ett gjenhør med årets:

Del:
Relaterte artikler