Finland: Fjerde bidrag til UMK er ute!

Foto: Yle/Mona Salminen

Syv artister ble onsdag i forrige uke offentliggjort til å være med i den finske nasjonale utvelgelsen UMK.

I kveld offentliggjorde YLE det fjerde bidraget. De resterende låtene vil bli sluppet klokken 23:00 hver dag til og med torsdag.

Les mer om hvem de syv deltagerne er her:

Kveldens låtslipp er «Play» med Laura. Teamet som står bak dette bidraget er Karl-Ander Reismann, Reinis Straume og Laura Põldvere.

LAURA

Laura Põldvere er en allsidig artist fra Estland. Hun er kjent for både pop, jazz og ikke minst musikalsk improvisasjon, og er en av de mest spilte artistene på estisk radio det siste ti-året. Laura er ikke noe nytt ansikt for ESC-fans, da hun har representert Estland to ganger i konkurransen. Første gang i 2005 med gruppen Suntribe og så i 2017 sammen med Koit Toome.

Helt siden hun var ei lita jente, har hun tilbrakt mye tid i Finland. I dag bor hun bortimot halve året i landet, noe som er en stor fordel for hennes musikalske og profesjonelle karriere. Albumet «9 elu» som ble gitt ut i 2019, ble produsert i Finland og Laura har også begynt å lære seg finsk.

Vi i escNorge.no tok kontakt med Laura for å spørre henne om hva hun føler rundt det å delta i UMK, og hva låta «Play» handler om:

Jeg er utrolig begeistret over å endelig få være med i UMK! For meg er det en drøm som går i oppfyllelse, og jeg er veldig spent før kveldens låtslipp. Bidraget jeg skal fremføre heter «Play» og jeg synes låta passer perfekt for situasjonen vi lever i. 2020 var nok ett problematisk år for mange parforhold. Sangen handler om hans og hennes opplevelser rundt det å gi slipp på ett forhold fullt av «mindgames».

Laura Põldvere

Favorittlåt fra Eurovision-historien

Når Laura skal velge favoritt fra Eurovisions historie, velger hun «Everybody», det estiske vinnerbidraget fra 2001 fremført av Tanel Padar & Dave Benton.

UMK

Sangene i UMK blir offentliggjort klokken 23:00 hver kveld de neste dagene. Her er en liste over når låtene kommer ut:

  • Oskr – «Lie» – Kommet ut
  • Teflon Brothers & Pandora – «I Love You» – Kommet ut
  • Danny – «Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua» – Kommet ut
  • Laura – «Play» – Kommet ut
  • Aksel – «Hurt» – Tirsdag 19. januar
  • Blind Channel – «Dark Side» Onsdag 20. januar
  • Ilta – «Kelle mä soitan» – Torsdag 21. januar

Hva synes du om «Play»?

Del:
Relaterte artikler