Finland: Femte bidraget er sluppet!

Foto: Yle/Mona Salminen

Syv artister ble onsdag i forrige uke offentliggjort til å være med i den finske nasjonale utvelgelsen UMK.

I kveld offentliggjorde YLE det femte bidraget. De resterende to låtene vil bli sluppet klokken 23:00 i morgen og på torsdag.

Les mer om hvem de syv deltagerne er her:

Bidraget som ble sluppet i kveld er «Hurt» med Aksel Kankaanranta. Teamet bak låta er Gerard O’Connell, Kalle Lindroth og Joonas Angeria.

AKSEL KANKAANRANTA

Selv om fjorårets vinner Aksel Kankaanranta tidligere har sagt at han ikke kom til å stille opp i årets UMK, er han tilbake for å gjenvinne tronen som Finlands representant i Eurovision Song Contest. Til tross for at Aksel ikke kom seg til Rotterdam i fjor, åpnet seieren i UMK nye dører for han. Det har blitt platekontrakt, samarbeid med noen av Finlands beste musikkprodusenter og ikke minst muligheten til å få fortsette å synge på finsk. I UMK vil han derimot fortsatt synge på engelsk.

Aksel mener han er mer forberedt i år, siden han nå er bedre kjent med konkurransen og produksjonen, noe som gjør at det vil bli lettere å fokusere på opptreden og sangen. Imidlertid liker Aksel å tilnærme seg ting i livet med sitt faste mantra ~Vi får se hvordan det går~.

«Hurt» er en kraftig, men samtidig stillferdig ballade om hvordan det ytre kan bedra, om hvordan ett menneske kan lide på innsiden selv om alt ser bra ut utad og at man lett kan såre de man er glad i når man selv lider. Aksel kjenner seg igjen i dette, da han har opplevd dette selv. Sangen er også en påminnelse om at man ikke trenger å prøve å være noen annen enn selg selv.

Favorittlåt fra Eurovision-historien

Aksel mener at islandske Daði Freyr med «Think About Things» er en av de beste låtene i Eurovision. Daði Freyr ville forøvrig ha vært en av konkurrentene hans i fjorårets ESC.

UMK

Sangene i UMK blir offentliggjort klokken 23:00 hver kveld de neste dagene. Her er en liste over når låtene kommer ut:

  • Oskr – «Lie» – Kommet ut
  • Teflon Brothers & Pandora – «I Love You» – Kommet ut
  • Danny – «Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua» – Kommet ut
  • Laura – «Play» – Kommet ut
  • Aksel – «Hurt» – Kommet ut
  • Blind Channel – «Dark Side» Onsdag 20. januar
  • Ilta – «Kelle mä soitan» – Torsdag 21. januar

Hva synes du om «Hurt»?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien