Det blir Natalia Gordienko for Moldova!

Foto: NG/Eurovision.tv

Endelig er det offisielt! Moldova føyer seg nå på i listen over artister som får en ny sjanse på den store Eurovisionscena, ettersom fjorårets Eurovision ble avlyst.

Som kjent i det vide og lange ble det ikke noe Eurovision i fjor grunnet et visst virus. Og i og med at de samme artistene ikke bare kunne føre bidragene sine over til året etter måtte alle kringkastere bestemme seg for hva de ville gjøre. Enten sende samme artist med et nytt bidrag eller finne en ny artist internt eller via en nasjonal finale. Og i år bestemte Moldova seg altså for å sende Natalia igjen.

Første gang siden 2007

Og med at de velger Natalia igjen blir dette første gangen siden 2007 at Moldova ikke sender en nasjonal finale for å velge ut sitt bidrag til Eurovision. Kringkasteren TRM sier følgende:

– Given the fact that the artist selected at the 2020 edition did not have the opportunity to participate due to force majeure, the Organizing Committee decided that Natalia Gordienko will be given the chance to represent the Republic of Moldova at the 2021 edition. According to the rules announced by the European Broadcasting Union (EBU), the singer will present a new song and stage concept by March 8, 2021.

TRM – Kringkaster, Moldova

Kort oppsumert sier kringkasteren at siden grunnet «force major» fikk ikke Natalia opptre, og organisasjonskomiteen har da bestemt at Natalia skal få en sjanse til i Eurovision. Og at basert på reglene fra EBU vedørende Eurovision, så vil Natalia ha en låt klar innen 8. Mars i år.

Love is a fool’s prison

I fjor skulle Natalia presentere landet med den vakre powerballaden «Prison». Slik ble det altså ikke, men vi unner oss et gjenhør under!

‘Do I wanna hold or let go’ til denne låten?

Natalia Gordienko & Moldova i Eurovision Song Contest

Natalia er en Moldovsk artist og danser. Hun er ikke et ukjent ansikt i Eurovision, og de fleste fans vil nok huske at hun med siden av ‘Arsenium’ og ‘Connect-R’ i 2006 var med på låten «Loca» som endte på en 20. plass. I 2005 ble Natalia sanger i bandet «Millenum». I den nasjonale utvelgelsen det året havnet hun på en 3.plass og fikk dermed dessverre ikke representere landet. Millennium ble invitert til å delta i ‘Golden Stag international ‘konkurranse i Romania i 2005. I 2010 kom Natalia med sitt første album ‘Time’ og i 2011 ‘Cununa de flori’.

Moldova deburterte først i Eurovision i 2005, og deltatt femten ganger siden den gang. I debutåret kom Moldova på en 6. plass, og det var landets beste plassering lenge. I 2017 kom landet på en 3. plass, landets beste plassering til nå. I 2014 kom Moldova sist i sin semifinale, og det er landets dårligste plassering så langt.

Hva synes du om Moldova i Eurovision? Er du glad for at Natalia er tilbake? Del det med oss i escNorge da vel!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien