Bli kjent med Emil Assergård!

Foto: Per Kristiansen. www.perkristiansen.se - Stockholm, Sweden.

Emil Assergård er nok ett ukjent navn for mange nordmenn, men i Sverige er han en kjent og kjær musiker. Emil debuterte i årets utgave av Melodifestivalen med låten «Om allting skiter seg».

Mats Emil Assergård er en singer-songwriter og musiker som hovedsakelig skriver musikk på svensk. Han er født i mai 1991 i Undrom i Sollefteå kommun, men er nå bosatt i Stockholm.

Emil har sendt inn en låt til Melodifestivalen en gang tidligere, men da ble han dessverre ikke plukket ut. I år derimot, ble låta hans «Om allting skiter sig» ett av de 28 bidragene.

Vi i escnorge tok en prat med Emil om hvordan det var å delta i Melodifestivalen 2021:

I årets utgave av Melodifestivalen deltok Emil i den tredje delfinalen og var en av de fem som kom videre. Dessverre måtte han tilslutt se seg slått av årets vinner Tusse i kampen om en finaleplass. Selv om det ikke ble finaleplass på Emil, har låta hans gjort stor suksess på de svenske hitlistene i ukene etter delfinalen, og den har nå nesten 3 millioner avspillinger på Spotify.

Han har gitt ut tre album; – Rakt från hjärtat (2013) – Den ensamma kjänslan (2015) og Leva Livet – En Samling (2019) Emil har også mottatt elleve gullplater, fem platinaplater, to dobbelplatina, en trippelplatina og en av hans låter har solgt til fire ganger platina.

«Om allting skiter sig»

Låten «Om allting skiter sig» er skrevet av Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov og Johanna Wrethov.

”Det er en låt som handler om att det aldri er for sent å starte på nytt. Det går an å løse alt, bara man vil og orker å kjempe. Når TV-seerne ser mitt nummer kan de forvente seg att det blir drag, det blir høyt trykk, og de kommer kanskje til å kjenne seg litt mer delaktige enn de tror”.

Emil Assergård til SVT

Her kan du høre og se Emil i Melodifestivalen:

Vi takker Emil for intervjuet, ønsker lykke til med ny musikk og håper vi får se han igjen i Melodifestivalen en annen gang. Kanskje han kommer til Norge for å holde konsert og?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien