Gjon’s Tears drømmer om Norge – og blir overrasket med joikekurs av Fred Buljo

Foto: SRF/Oscar Alessio

Gjon’s Tears fra Sveits var en av storfavorittene til å gjøre rent bord under fjorårets Eurovision Song Contest med låten, «Repondez Moi». I år er både han og favorittstempelet tilbake etter at han i mars slapp sitt nye bidrag til årets konkurranse, «Tout l’Universe».

ESC Norge var så heldig å få slå av en prat med det sveitsiske håpet i går, og det ble en samtale fylt med latter, bedre kjennskap med ulike musikksjangre, og hans store drøm om å utforske Norge.

– Jeg har drømt om å reise til Norge siden jeg var liten. Min bestefar jobbet faktisk i Norge i rundt to år som fisker. Jeg tror han bodde i nærheten av Oslo, men når han gjenfortalte historier fra Norge så det nesten ut som han fikk stjerner i øyenen sine. Siden da har jeg vært nysgjerrig på Norge, forteller han.

Han har hatt noen anledninger til å komme til Norge allerede, men han har ønsket å vente til han har nok tid til å virkelig utforske landet.

– Jeg har lyst til å se alle plasser. Er det ikke i Norge det er sånn at det på vinteren bare er noen få timer med lys på dagen, spør han undertegnede som bekrefter at det er slik i den nordlige delen av landet.

Men vakkert landskap er ikke den eneste grunnen Gjon har for å komme til Norge nå. Underveis i intervjuet overrasket ESC Norge han med et joikekurs ført av Fred Buljo fra Keiino.

– Når du kommer til Norge så skal vi ta en joikeduett, smiler Buljo. Gjon er gladelig med på det.

Det blir nok en liten stund til fremdeles, for nå rettes både snuta og fokuset mot finalen i Rotterdam. Så får vi se hvor veien fører hen, både i Nederland og etterpå.

Se det eksklusive intervjuet her:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien