Lordi med overraskende nyheter!

Foto: Robert Ilseth / escNorge

Vinnerne av Eurovision Song Contest i 2006, LORDI fra Finland planlegger å gi ut hele syv album i oktober!

Sent i mars ble det klart at Lordi er en av seks tidligere vinnere som skal opptre i pausenummeret kalt «Rock The Roof» under årets Eurovision Song Contest. I tillegg til dette, la de 1. april ut en post på Twitter der de offentliggjorde at de skulle gi ut fire album i år! Dagen etter kom kontrabeskjeden; Aprilsnarr, vi skal ikke gi ut fire album i år, men syv (7)!

Albumslipp til Halloween

Bandet har virkelig ikke ligget på latsiden etter at turneen deres “Killectour” ble avlyst i fjor. I stedet startet de å spille inn ny musikk, og de stoppet ikke før de hadde nok låter til syv album! Disse planlegger de å slippe rundt Halloween.

Så i stedet for å bare gi ut sitt ellevte studioalbum, gir de ut det tolvte, trettende, fjortende, femtende, sekstende og syttende samtidig. Dette er ikke helt vanlig, så dette blir ett ganske spesielt albumslipp. Fem av de syv albumene er allerede klare, mens de jobber med det sjette nå. Hvert album har sin helt egen stil og de vil fremstå som en fiksjonell back-catalogue til deres forrige album «Killection».

Før den første uka etter ‘Killectour’ ble avbrutt i mars 2020, var over, forsto jeg at vi måtte bruke denne ekstra tiden på en eller annen måte. Det ble klart at dette var tiden til å begynne å planlegge ett nytt album, selv om det bare var to måneder siden vi ga ut ‘Killection’. Jeg tenkte at det kjedeligste vi kunne gjøre etter ‘Killection’ var å slippe et nytt vanlig Lordi-album. Og jeg likte veldig godt de forskjellige stilene i låtskriving, innspilling og produksjon på ‘Killection’, men det ville vært en kjedelig ide å bare lage en del 2.

Siden ‘Killection’ er et fiktivt samlealbum fra en fiktiv back-catalouge som ikke eksisterte, fikk jeg ideen om at det eneste som kunne toppe dette, ville være å spille inn og slippe denne fiktive back-catalougen. Og etter Halloween 2021 vil den fiktive back-catalougen ikke lenger være fiktiv, den vil faktisk eksistere. Den opprinnelige ideen min var å gi ut 10 album, men plateselskapet sa at det var vanvittig. Men syv var et tall de følte var mer tilregnelig!

Mr. Lordi på Radio Suomi Kemi

I dette intervjuet kan du høre Mr. Lordi selv fortelle om dette på engelsk. Hopp til 12:07, og bli underholdt! Det spilles også en strofe fra det de jobber med.

Vi koster også på oss ett tilbakeblikk på opptreden deres i Eurovision

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien