Verdens øyne rettet mot Husavik

Husavik, Island. Foto: Steinunn Björk Bragadottir

Natt til i dag var den store Oscar-kvelden i Los Angeles hvor filmbransjens gjeveste priser ble delt ut.

Sangen «Húsavík (My hometown)» skrevet av Rickard Göransson, Fat Max Gsus og Savan Kotecha var en av fem nominerte låter i kategorien Beste originale sang. Sangen er hentet fra den kjempepopulære Netflix-filmen «Eurovison Song Contest – the Story of Fire Saga» og ble en stor hit. I skrivende stund har sangen nesten 27 millioner avspillinger på Spotify.

I anledning den store Oscar-kvelden ble låten fremført i Husavik av Molly Sanden, også kjent under artistnavnet My Marianne, iført kjole i nordlysets farger med barnekor i islender på bryggen, med den velkjente kirken fra filmen i bakgrunnen, og et storstilt fyrverkerishow. Dessverre vant ikke sangen det gjeve trofeet, men fremføringen går inn i historiebøkene som en av de mest minneverdige fra en Oscar-kveld.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien