LIVE FRA PRØVENE DAG 2: TIX og Norge øver for første gang

Foto av TIX: Julia Marie Naglestad / NRK

Team Rotterdam kommer med fortløpende oppdateringer fra den andre dagen med prøver i Ahoy arena. Norge og TIX øver fra 10:40-11:10.

Se vår live stream med reaksjoner og kommentarer fra prøvene her:

Kypros 10:00 – !0:30

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Først ut i dag er Elena fra Kypros. Ligger på gulvet, ser ut som hun ligger i vann. Store speil, hun har en lekker sølvkreasjon på seg, litt lik Charlotte Perelli (Sverige 2008), kunstløperaktig kjole. Diamantsko. 4 dansere i rød lateks dukker opp, med en rødmalt strek opp i ansiktet. Store speil bak, røde og hvite lys, speilet gjør at det ser ut som det er 8 dansere. Så mister hun dessverre senderen sin, så prøven brytes. Starter på nytt. Dette ser lekkert ut, Speilet reflekterer det som skjer på scenen. Hvite og røde lys skyter ut i salen, Elena legger seg på gulvet, danserene blir med, masse rødt lys, Hvitt lys under refrenget. Ser proft ut og veldig god vokal. Står El Diablo på speilet bak, dansere ligger, hun står. Hun har nok en av de kuleste kjolene i år, med frynser og masse bling. Går av gårde mens hun vrikker på stjerten. Så sier hun «Thank you» ganske sukkersøtt.

Dette ble visst den eneste prøven vi fikk se.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Norge 10:40 -11:10

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: ENDELIG er det Tix sin tur! Han står på podiet sitt, med kjettinger, 4 djevler rundt, blått og hvitt lys, skyer i bakgrunnen, ser ut som om det er sølv klær, sølv kjettinger, spotter i lyseblått som står ut, lyn i gulvet, hører at han har korist, kameravinkler er litt dårlig, mye svever fra side til side, skyer som svever rundt, så det ser ut som han flyr. Ikke positive fra pressesenter, to rader med blått lys som står ut, djevlene på gulvet plukker opp kjettinger, gult lys, soloppgang, gule lyn, skyer ,lekkert. Fantastiske bilder på slutten. Ingen elementer fra video, gikk fra blått til gult og rosa.

Tredje prøve: En spot ned på Tix, det blinker i blått, røyk på gulvet, pannebånd glitrer i sølv, ser ut som han står på en sky, hvite skyer, pyro, ildflammer, frysninger, lyner under røyken på gulvet, blå spotter ut på sidene, pyro i refreng og på andre vers, kjemper med kjettinger, pyro, nærbilde, ned på Tix, zoomer inn på ansiktet, mer kontakt med han nå, djevlene løper rundt han, nesten helt mørkblått bak han, røyk på gulvet, djevlene reiser seg, så kommer solnedgangen, rosa, gule lys, lekkert, mer nærbilder av Tix. Djevlene setter seg på huk. Gåsehud!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Enda en gjennomkjøring!! Bare ett kjede på seg nå, Danserne er ganske synkrone, kun gjennomkjøring med lys, lyd og kameravinkler, låta høres litt mer nedpå ut. Hører at de røsker i kjettingene gjennom mikrofonen. Ser utrolig lekkert ut. Han ser mer avslappet ut nå, ser ut som det er de samme vinger og pels som i MGP. Solnedgangen på slutten viser det oppløftende han vil formidle.

Kroatia 11:20 – 11:50

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Albina i tettsittende drakt i rosa og sølv, som en trikot med bling. Sølv og blått, og litt rødt i bakgrunnen, ser ut som lyn. Mye lys bak, når de beveger armene går lyset i den retningen, 4 dansere, i sølv og sort, det glinser. Albina tar i bruk vindmaskinen, mye partystemning i låten, savner klokker i bakgrunnen på Tick-Tock. Nå blir hun båret rundt av sine mannlige dansere, rosa farger, så synger hun på kroatisk. Ord på backdroppen, hun synger bra, høres ut som mer enn en korist. Mye rompe i monitor.

Tredje prøve: Mer nærbilder, stråler synkronisert med håndbevegelsene henne, enig med sammenligning med Kylie Minouge, ser veldig selvsikker og kul ut, hun har absolutt kontroll på den hun gjør, så er hun fem av seg selv, før hun samles igjen. De står på en plattform som er hevet over scenen, blir båret rundt, ser ovenfra, settes ned på gulvet igjen, fortsetter og danse. Litt flashback til Raylee.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Belgia 12:00 – 12:30

Første prøve blir ikke vist i pressesenteret.

Andre prøve: Da er det Hooverphonic som skal i ilden. Nærbilde av ett piano, over til Geike, i sort med paljetter, kvinnelig korist med på scenen, med tamburin, trommis, gitarist, sort, nærbilde av ansiktet til Geike på backdroppen, ser desperat ut, anstrengt ansiktsuttrykk, det er nedtonet, de får fram stemningen i låta, svevende hender, det er sort, dette kan gjøre det bra, siden det er så nedtonet. Pianist, trommis, gitarist, korist står på podier rundt Geike, lårkort kjole med åpen rygg, høye støvletter, lite videoklipp av Geike oppe på en skjerm.

Tredje prøve: Litt mer lys på Geike nå, koristen i sort frakk kommer opp bak henne, paljetter synes bedre nå, glitrer mer, panorerer rundt, så du ser hele bandet, lys rundt podiene, dunker i takt med musikken, vokalen til Geike er fin, hun er teatralsk, ser litt bitter ut, og det passer til sangen, Rasp i stemmen, koristen snur seg og ser på Geike når hun synger, litt anstrengt uttrykk hun og. Veldig bra med trommis og, for å få helheten i det, viser det desperate i Geikes ansikt i backdroppen, med fokus på øyne og panne, zoomer inn på øyet som har glittersminke. Lyskasterne blinker i takt med musikken på slutten.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Israel 13:40 – 14:10

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Israel og Eden Alene er første land ut etter lunsjpause. Her er det lazer eller lys i en ring rundt Eden, og 5 mannlige dansere. Hun er kledd i hvitt med sølv og svarte striper, dansere i de samme fargene. Rosa og neon i bakgrunnen, håret opp i en bun, noe henger løst ned. Rosa, blått, lilla, gyllene farger, vegg ut mot catwalk en led-figur av Eden. God vokal, mønster i backdroppen ned på gulvet ,neonfager, tilbake på scenen, litt andpusten. De står i ring rundt henne og river av henne jakka, ned til en sort body/neglisjé, neste nakensjokk. Avrivningen må jobbes mer med. Og der kom tonen, den høye b6. Den klarte hun.

Tredje prøve: Høres bra ut med engelskuttalen til Eden. Hun har svarte sko, jakkekjole. Danserne har svarte bukser, hvite sko og overdeler i samme mønster som Edens jakkekjole. Litt anstrengende, trekker pusten dypt ved mulighet. Det er stilig med disse animerte figurene av Eden i taket, med rosa hår. De utnytter scenen veldig bra. Tonen satt, jakkeavriving gikk bedre, Set Me Free i bakgrunnen, fått på seg en parykk med kroneeffekt. Dekker henne litt.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Vi får også en prøve til på Israel: Lysring på starten er stilig. Set Me Free bak på skjermen, dansere er synkrone, scenen ser lekker ut, skikkelige støvler på seg, med høye heler. Her brukes det korister på tape. Hun danser og synger, går bedre med pusten. Filmer fra scene ut mot platået. Mer attitude på Eden, smiler og koser seg. Her er det sjarme. Ungdomsparty på scenen nå. Jakka av igjen, og nå kom det pyro! Og nå drar ho på skikkelig, og har ikke noe problem med b6-tonen.

Romania 14:20 – 14:50

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Romania og Roxen er på scenen. Danserne ligger på gulvet, masse pumpende blå røyk, Roxen står bak røyken, går fremover, håret er rosa og svart, har grønn hettegenser og jeanslignende bukse på seg og sorte boots. Danserne har hvite vide bukser og tanktopper med hette med håndavtrykk på. Blå virvelvind på gulvet, rødt, blir dratt på gulvet, som i videoen. Går ut på catwalk, rødt lys, røde og svarte hender som prøver å strekke seg mot henne, dansere som også streker seg mot henne. Solnedgang, rosa, gult, orange, går på catwalken i solnedgang. Lekkert, drar på på vokalen, andpusten på slutten. Stod noe på bakskjerm.

Tredje prøve: Blå røyk på scenegulvet også nå, ser nesten ikke dansere eller Roxen. Hettegenseren er blinget opp. På backdroppen kommer skyggene av hender. Danserne løfter henne, snurrer henne rundt. Kaster danserne til siden. Ser fint ut med røyken. Ser ut som hun prøver å rømme fra danserne sine. Ansiktsuttrykket er det samme som video, Danserne kommer krypende mot henne ut på platået. Hetta er plutselig en hvit kappe, og så kommer soloppgangen.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Aserbajdsjan 15:00 – 15:30

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Efendi i en sort kort kjole med glitter og gjennomsiktig mønster ned til hendende.. Farger i turkis og rosa, det er en gullball bak, slange i ballen, masse flammer. Danserne i nettingkreasjoner som er knapt som undertøy. Lite klær, men det var tasteful. Det dukker opp flere slanger i ballen, orientalsk mønster i backdroppen, mer turkis og rosa. De 4 danserne danser bra. Synger bra engelsk, litt lite energi. Kula blir en glødende ildkule, som en planet vulkanutbrudd, egyptisk øye.

Tredje prøve: Hun står, to dansere står, to sitter. Veldig stilige blingdetaljer på skuldrene, gult forheng, lys ut i salen er mørkeblått, danser i rekke etter hverandre (som Raylee i fjor) Danser med armene ut på sidene, grønt lys på kula, mønster går igjen på gulvet også. Firkanter med med mønster som ligner mandala på backdroppen, rosa og gull, på turkis bakgrunn. Gullballen lyser opp i rosa.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Her rekker de også en ekstra prøve. Varmere lys på starten, turkis mot det som er gull, definitivt ikke stylet på håret. Farger i veldig turkis og rosa nå. Ser ut som de filmer nærmere nå. Koring på bånd. Illusjoner av flammer blåser ut fra led-skjermene. Mer energi, de gir jernet. Vrikker mer på stjerten nå. Kula gløder og illusjon av flammer ut av denne.

Ukraina 16:00 – 16:30

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Her er det sort kjole, skinn topp med noe grønn pels på ermene, to dansere med lysringer, hvite trær som ser døde ut. Go_A står på ett podie som en flåte i denne skogen, musikerne på fløyte, keyboard, gitar står i hvert sitt hjørne av flåten. De er kledd i hvitt. Fra gul ball, måne som skyter ut kuler, eksploderer, over til turkis, kaldt uttrykk på Kateryna, står over noe sand, backdrop ser ut som vinduer, ser ut som det står mennesker i de, ser ut som den grønne pels er neongrønn garnparykk. Så er det masse lysende mennesker, nesten zombier, i backdroppen og gulvet. Farger i hvit, rosa og lilla,

Tredje prøve: Effektiv start, Kateryna står alene med lysring bak seg. Danserne danser i skogen på plattformen, gjennomsiktige regnjakker med svart glidelås, små mennesker som ligger, blinker. Over til tredelt skjerm, med Kateryna i midt, flankert av danserene. Bytta fra gult til blått på backdroppen. Det blinker i hvitt, lilla, lyseblått. Plutselig farer en edderkopp over skjermen bak, de farer over bøtter, nå roer det ned. Så kommer fløyta og da blinker det i backdroppen. Så dukker det opp store, glødende mennesker løper, de ser abstrakte ut, både på backdrop og gulv. Avsluttes med at danserne holder en lysring opp bak hodet til Kateryna, som med det på seg som ligner en lærbrynje, ser ut som en vikingdiva. Kan være mer som skjedde her, men har var det såpass mye inntrykk at noe kan ha gått tapt.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Malta 16:40 – 17:10

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: Is she destined for greatness? Starter med en silhuett av Destiny mot en knallrosa bakgrunn, danser mot en stolpe, hvit ramme i bakgrunnen, blinker i blått. D i sjokkrosa drakt, nesten som en turndrakt med lange ermer. Den har frynser i samme rosafarge og i sølv, veldig Beyonce. Danserne i samme rosafargede kostymer, magetopper og tettsittende bukser. Ser nesten ut som persienner som lyser i den knallgule bakgrunnen, med de dansende hendene fra videoen. Firkanter i rødt og svart, som hver sin bås, er vrikk og attitude. Destiny går ut på en trapp ned på catwalk, da blir det blått, rødt og rosa, stilig. Flott med knallgul bakgrunn, mot det rosa. Synger bra. Støvlett ramlet ned. Fytti katta for en stemme, her er det kvinnekraft, og dette er tøft. Dette er en seriøs utfordrer til å vinne. Destiny gjorde ikke skam på favorittstemplet sitt.

Tredje prøve: Høy hestehale på Destiny, synkrone dansere. D har en ubetalelig sjarme. Disse hendene som kommer opp er velig bra. Like bra attitude nå og knall kontroll på stemmen sin. Ser ned på trappetrinnene for å komme seg på catwalk. Går fra knallgult til blått, ryddig backdropp, rene farger. Her er det Destiny og danserne som skal stå i sentrum. Gulvet dunker i takt med rytmene. PYROREGN!! Hun ser så fornøyd ut!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Takk for i dag! Vi er tilbake igjen i morgen!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien