TIX har hatt første prøve!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

TIX har vært på Eurovision-scenen for første gang, og nå begynner det meste å bli klart for semifinalen neste uke.

Første prøve vises ikke ut i pressesenteret.

Andre prøve: ENDELIG er det Tix sin tur! Han står på podiet sitt, med kjettinger, 4 djevler rundt, blått og hvitt lys, skyer i bakgrunnen, ser ut som om det er sølv klær, spotter i lyseblått som står ut, lyn i gulvet, hører at han har korist, kameravinkler er litt dårlig, mye svever fra side til side, skyer som svever rundt, så det ser ut som han flyr. Ikke positive fra pressesenter, to rader med blått lys som står ut, djevlene på gulvet plukker opp kjettinger, gult lys, soloppgang, gule lyn, skyer ,lekkert. Fantastiske bilder på slutten.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

En spot ned på Tix, det blinker i blått, røyk på gulvet, pannebånd glitrer i sølv, ser ut som han står på en sky, hvite skyer, pyro, ildflammer, frysninger, lyner under røyken på gulvet, blå spotter ut på sidene, pyro i refreng og på andre vers, kjemper med kjettinger, pyro, nærbilde, ned på Tix, zomer inn på ansiktet, mer kontakt med han, djevlene løper rundt han, nesten helt mørkblått bak han, røyk på gulvet, djevlene reiser seg, så kommer solnedgangen, rosa, gule lys, lekkert, mer nærbilder av Tix. Djevlene setter seg på huk. Gåsehud!

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Enda en gjennomkjøring!! Bare ett kjede på seg nå, Danserne er ganske synkrone, kun gjennomkjøring med lys, lyd og kameravinkler, låta høres litt mer nedpå ut. Hører at de røsker i kjettingene gjennom mikrofonen. Ser utrolig lekkert ut. Han ser mer avslappet ut nå, ser ut som det er de samme vinger og pels som i MGP. Solnedgangen på slutten viser det oppløftende han vil formidle.

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Meet & Greet med Tix:

Tix møter alene på Meet&Greet

Tix er glad for å se så mange mennesker for det er lenge siden. Han er glad men synes det var skremmende med prøve, stor scene og mye teknisk. Synes det var tidlig på morgenen, sier heldigvis er sendingen på kvelden, da er stemmen best.

Går over til å snakke om Tourettes og historien bak, hvorfor han har fått navnet og det at han tok eierskap til navnet. Når han begynte med musikk, ble ticsene mildere, han begynte se musikk mer visuelt, farger, fasonger og symboler.

Prater om katten sin Findus, som er hans største inspirasjon. Likte Hanna Montana når han var ung. Får spørsmål om hvordan han slapper av, men det gjør han ikke sier han. Sier at han bruker musikken som verktøy for å føle seg bedre.

Forteller om talen han gjorde i MGP, den om den stygge andungen og svanen. På ett spørsmål om han synes det er viktigst å få frem historien eller vinne, svarer han at begge to er like greit. Da er det latter i salen.

Han sier at det at vi ikke er perfekte er det som gjør oss unike. Tix forteller at han har fått mange beskjeder om hvordan han har påvirket barn og unge med historien sin, og at han har fått vite at han har reddet liv. Dette ser han på som en stor ære.

På spørsmål om hvordan det er å representere Norge, småler han og sier at betyr mye for han for han trodde aldri det kom til å skje. Han var egentlig ikke forberedt på å representere Norge, men håper at han når ut og at han prøver på å gjøre en bra jobb.

Når han får spørsmål om sitt mest crazy kostyme, ler han og sier -har du sett hva jeg har på meg på scenen?

Det er veldig god stemning på meet & greet’n, Tix føler han er på Oprah, og reiser seg opp og peker ut i salen «You get a new phone, you get a new phone, You get  a new phone»

Har stilen noe å gjøre med låten, spør en, og da svarer han at han er Tix i kostymet, karakteren Tix tar opp mye plass.

Blir bedt om å forklare begrepet Fallen Angel: Nevner skjønnhet på innsiden og at du må huske på din egen verdi.

Prøver å forsikre pressen at nordmenn ikke går med pels og vinger til vanlig!

Hvorfor og hva fikk deg til å skrive låt og sende den inn til MGP: Lærte seg å produsere musikk på egenhånd, da han ikke hadde noen å gjøre det med, hadde ne melankolsk følelse i seg som ikke kom ut, trykket record for å se hva som kom ut, og det som kom ut da, er det som er Fallen Angel nå. Den er det nærmeste han kommer til å beskrive følelsene sine noen gang.

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien