Rotterdam: Andre dag med prøver er ferdig. Hvordan gikk det med TIX?

Foto: EBU / THOMAS HANSES

Søndag 9.mai har ni land hatt sine første sceneprøver på Eurovision-scenen i Rotterdam. Først ut i dag tidlig var Elena fra Kypros. I glitrende rysjekjole og med dansere i rød lateks leverte Kypros en solid første gjennomkjøring.

Størst forventning i dag hadde vi til Norges første sceneprøve. Nummeret er ganske likt fremføringen vi kjenner fra MGP, og den mest iøyenfallende oppgraderingen er antrekket til Tix. Under fuskepels og vinger er han iført en dress overstrødd av tusenvis med Swaroski-steiner. Med seg på scenen har han fem dansere og korister.

Etter Norge inntok Kroatia scenen i Ahoy for sine prøver. Albinas antrekk er en superhelt verdig. Vi får også se hologrammer av artisten. Her er det gjort store forandringer siden opptredenen i Dora.

Belgias fremføring i dag var mørkt, stilig, enkelt og passer godt til stemningen i låten.

Eden Alene fra Israel gjennomførte svært vellykkede prøver. I løpet av de tre minuttene får vi sett henne i to antrekk, og ja, hun treffer de høye tonene.

Roxen fra Romania er jenta i røyken i dag. I et noe hverdagslig Eurovision-antrekk med hettegenser og treningsbukse danser og synger hun, og med seg i røyken har hun fem dansere.

Aserbadsjan pleier å ha veldig forseggjorte sceneshow. Efendi og de kvinnelige danserne har svarte, glitrende antrekk som ser veldig stilige ut mot LED-bakgrunnen i Märtha og Aris bryllypsfarger.

Go_A hadde svært vellykkede prøver i dag hvor vokalen satt perfekt. Vokalisten er iført en grønn, lodden kreasjon og står i en hvit, futuristisk skog på scenen.

Malta gjennomfører sine første prøver med sterk vokal og antrekk så rosa at man nesten får bobbysjokk!

Hva synes dere om dagens prøver? Har dere endret favoritter? Og hvem av dagens artister tror du får finaleplass? La oss høre din mening.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien