Lett odds-turbulens for TIX og andre artister

Foto: EBU / THOMAS HANSES

I dag avsluttet Malta prøvedagen. Dermed har samtlige låter i Semfinale 1 vært i ilden for første gang. Spillselskapene som setter oddsen på de ulike bidragene har sagt sitt etter disse tor prøvedagene. Det er ikke veldig store endringer, men de er hyppige. Det skifter opp og ned for flere land, deriblant Norge. Også favoritten Malta har opplevd litt turbulens.

Når det gjelder Norges bidrag «Fallen Angel» med TIX så har prøvene fått veldig god mottakelse. Flere har reagert med å bli skikkelig rørt. Eksempler på det er Wiwi-bloggs og våre egne folk i escNorge. Men spillselskapene er noe mer usikre. Oddschecker pleier å være de raskeste til å fange opp endringer. Her er Norge nå (søndag kveld klokka 19.45) på en 13.plass. Vi har i dag blitt forbigått av Ukraina og Russland. Men hadde jeg vært i den norske delegasjonen vill jeg tatt det med ro. For det er i prinsippet nesten helt jevnt fra femte plass og ned til fjortende plass. Eurovisionworld som pleier å være litt mer stabile, og dermed fanger opp endringene litt senere, har Norge på 11.plass. En plass ned fra i går. I spillet om vi kommer til å kvalifisere oss til finalen har våre sjanser blitt noe nedjustert, og anslås nå til 72%

I toppen er det endringer både hos Eurovisionworld og Oddschecker. Malta er ikke lenger i tet. Nå er det Frankrike som topper på begge listene. Malta har sunket til andre plass. Kan det være deres knall rosa kostymer som har gjort utslaget? Men også her er marginene veldig små. Frankrike anslås å ha 19% vinnersjanse, mens Maltas sjanse anslås til 18%. Så også disse delegasjonslederne kan ta det med ro.

Ellers er det ikke voldsomt store endringer. Sverige har sunket et par plasser. De ligger på niendeplass hos Oddschecker og på åttendeplass hos Eurovisionworld.

Ukraina har bykset rundt fire plasser oppover etter sin spektakulære prøve i dag. Ukraina ligger nå på ellevte plass hos oddscecker, to plasser foran Norge.

Men selv om det er litt turbulens, så er det egentlig ikke noen grunn til å spenne sikkerhetsbeltet. For det er så utrolig jevnt i år, at det er altfor tidlig å si hvilken retning de turbulente vindene blåser.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien