LIVE FRA PRØVENE DAG 3

Team Rotterdam kommer med fortløpende oppdateringer fra den tredje dagen med prøver i Ahoy arena.

Se vår live stream med reaksjoner og kommentarer fra prøvene her:

San Marino 10:00 – 10:30

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Da er det Senhit sin tur: Står inne i ett krusifiks, så fjernes det, Senhit i sort antekk med fjær på armene og med fjærkrage. Er mye farge, ligger på roterende plattform.Det ser ut som FLo-Rida er der, lakserosa antrekk på danserne. Spidermanmaske på mannfolka og glitterboots, blått lys. Er ikke Flo-Rida, men en stand in som er kledd i gullvest, svart bukse meg gullstripe på siden. Blått og rødt og gult bak, står Senhit og Adrenalina på skjerm bak.

Tredje prøve: Starter med en maske som ser ut som ett krusifiks, mørkeblått i salen, utrolig spennende gullkrusifiks med bilder av engler. Det er engler på scenen, gult, blått, bilder av Senhit som flyr over backdroppen. Ser ut som eget hår, pyro, samme type som Tix, Adrenalina står på backdroppen, går over i 3D, ramler ned, Senhit ligger på plattformen, ser bilder fra video i gulvet, dansere med strømpebukse med røde stjerner, rapperen på catwalk, god energi. Rød røyk på backdropp, bilder fra video, mye farger, energi, pyro på podiet ute i publikum.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Estland 10:40 -11:10

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Sitter på knærne foran en blå bakgrunn, lyn, går i blått og hvitt, har på seg hvit skjorte, åpen sløyfe, sort bukse, måne, vann som blafrer, røyk på backdropp, viser fra videoen. Det er storm, tunge skyer og lyn. Uku har reist seg opp, står stille, veldig mørkeblått, høres veldig bra ut vokalmessig, lite kontakt med kamera. Lyset pulserer i takt med musikken, han er dessverre ikke helt på. Det blir mørkt, ned på kne, gulv som vann, det blir rødt ,kommer på en korist, bra tone, rød og sort bakgrunn, skyer, lyn, stormen bak er veldig fin. Avsluttes med kun Uku foran månen på en mørk scene.

Tredje prøve: Ganske stilig første bilde, nå kommer det røyk inn på scenen. Er en innadvendt låt, ble beder effekt med månen med røyken. Bilder fra videoen. Er ikke nok kontakt med Uku, veldig mange kjappe kutt og kameravinklinger. Mer nærbilder nå. Lukker øynene mye, mye avstandsfilming nå, tilbake på gulvet, det er rødt, korist kom tydelig frem. Rødt og svart, stormen går i hvitt med lyn.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Tsjekkia 11:20 – 11:50

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Begynner inne i en lyssirkel. Gulljakke og treningsbukse med glitter på sidene, kort blondt hår nå. Er blått og hvitt lys ut på sidene, to mannlige dansere i rapperklær. Er litt neddempet, men god vokal, begynner å bli mer liv nå, holder litt igjen, kommet to kvinnelige dansere og nå. Ser han har noe grønt og rødt på jakka si. , Det går i hvitt og svart , men i refrenget blir det rosa og blek grønt i mønster på backdropp, som en god gammeldags «stjerne kikkert» . Ute på podiet i salen nå, mangler litt kontakt med kamera. Nå med dansere ute på poidet. Han drar på vokal. Nå ser han inn i kamera, sjarmerende. Litt tamt.

Tredje prøve: Er led lys satt i ring som han står i, er litt mer i kamera nå, danseren kommer på. Mønster på backdropp går igjen i gulvet. Er sjarmerende mot crewet sitt. Er med og danser med danserne. Mye koreografi på Benny, mer kontakt nå. Ser ut som abstrakt fyrverkeri på backdropp, ut på podiet, mønster litt roligere, før det eksploderer i rosa og blåturkis. Han har sko og bukse som matcher jakke, sorte sko med røde detaljer. Avslutter sittende på rompa med ett stort smil.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Hellas 12:00 – 12:30

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Lilla tettsittende catsuit, i glittrende lilla, med hansker, sølv eller svart glitter støvler, rosa skyer, mot mørk bakgrunn, flørter med kamera, dette er det peneste til nå i dag. Danser med en digital effekt, ser bare hatter, jakke og sko, danserne er usynlige, det er fire av dem. I bakgrunnen en digital by, Stefania går opp en usynlig trapp, er litt Russland 2016. Dansere står i lufta, i helt hvitt, flosshatt, løftes ned fra trappa. Bra vokal. Svever gjennom storby i lilla og rosa, blå lys ut i salen.

Tredje prøve: Ser ut som en Bond jente, litt Sin City vibber, ser så flott ut, skoene er også lilla med sølv, blunker til kamera. Mørkerosa, lilla, gull lyskastere i takt med musikken. Jenta kan danse og koreografien sitter. Smiler, dette er kult. Går rett opp i lufta. En ikke helt usynlig mann bak, danserne opp på scenen igjen, en av dansere ser man ikke skoa til, midjen hennes forsvant, blå spotter bak, nå ser man danserne.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Østerrike 13:40 – 14:10

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Mørk scene , spotter bak Vincent, vi blendes nesten av lyset, masse røyk på scenen, kamera panorer rundt han, spotter rundt han, som skyter ut, hvitt lys, bra vokal. Han har frakk, sort med bling foran på kanten og på ermer og skuldre. Helt simpel staging, lysene går i takt med trommene, akkurat så nedtonet som en sånn låt skal være. On point vokalt. Ser ut som om han står på catwalken, lyset blir mer gult, alle lys mot Vincent, gult og rødt på backdroppen.

Tredje prøve: Lyskaster er litt blåere nå. litt kaldere, spotter bak han, så du ser bare silhuetten, masse røyk, Masse følelser i ansiktet, lyser opp bak han, ser ut som han står i en kirkegang, litt katedralt, spotter lyser rett opp i hvitt, Panorering ned fra gulvet og de løftes opp, lysene blinker i takt med musikken. Lysene blir gulere, varmere, flotte kameravinkler og lyssetting. Zoomer ut, alle spotter i arenaen lyser på Vincent, slås paralleller til Cesár Sampson, Østerrike 2018.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Polen 14:20 – 14:50

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Mørk dress, fire hvitkledde dansere med hansker med lys i hendene sine, neon lys i gulv, står Rafal i neon på backdroppen, han holder fast i kameraet og synger i det, har på seg solbriller. Det er neon lys i blått og rosa. Skjerm over catwalk viser deler fra videoen. Ruter i backdroppen med danserne, står Warszawa på backdroppen, danserne har fått på seg solbriller, Rafal har korist på scenen, står på hjørnet av scenen. På slutten står det Rafal og The Ride på backdroppen bak.

Tredje: Kul åpning. De står ut mot arena, masse lys bak, tar tak i kameraet, snurrer rundt, røyk på scenen. Rafal er opp i kamera igjen, video opp i bakgrunnen, pyro på siden av scenen. Har litt mer energi nå. Tar av seg briller, sier «Hello Europe», går ut på catwalk, med video på en skjerm, er en fin kontrast med det grønne i video. Pyro-fontener som skyter opp rundt podiet der han står. Skulle kanskje heller hatt en bil som kjørte på bakdroppet. Han har en støttevokal, ser han i bildet til venstre Avslutter med mer pyro på siden.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING’

Moldova 15:00 – 15:30

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Rosa bakgrunn med elektriske hvite striper som pulserer, kort sølv og hvit gjennomsiktig kjole, 4 dansere i sort dress med bar overkropp, solbriller, hansker og magebånd. Er et hvitt platå som de står på. De danser dansen vi kjenner fra musikkvideoen, dansere er de samme, rosa i bakgrunnen. Nå filmes det ovenfra, pulserende striper ut fra platået, mønster i gulv, rutenett som spinner rundt. Ikke like mye her som i videoen. Hun går rundt på platået, Zoomes ut, sal i rødt. Helt alene og bare synger med armene rett ned, uten pose eller sass, var daffe greier. Er ikke noe energi her,

Tredje prøve: Sitter på ryggen til den ene danseren, lener seg bakover mot to av danserne. De ser litt stramme ut i maska, kjolen er knallfin, dans fra video i første refrenget, hun har skyhøye stiletthæler på seg, prøver så godt hun kan i de. Dansere ligger på gulvet, later som de går, kamera snurrer rundt, Scenen virker stor. Kul danse act, men hun sliter med å danse på hælene. Like tam avslutning på denne prøven.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Island 16:00 – 16:30

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Rosa, lilla bakgrunn, nye instrumenter, ovale buer sådan, med lys på. De gjør forskjellige poseringer, mørk blå bakgrunn med små Dadi-aliens på. Det er mørk blått bak, rosa, gult, de er kledd i grønt med innsydde felter på klærne med iconene/ansiktene av de forskjellige i bandet. Dadis vokal er bra. Nå snurrer de på instrumentene. Så blir backdroppen full av animerte Dadi, bandet og andre, Tre av bandmedlemmene rygg mot rygg , instrumentet settes sammen til en sirkel og de står inne i det og spiller på det. Da utfører den ikoniske dansen sin, rosa og gult blink, flotte farger i salen.

Tredje prøve: De står og poserer i silhuett mot rosalilla bakgrunn, verdensrom i blålilla bak de, marsjerer fremover og bakover, enkel koreografi, alle kan danse, robotdansen, de utstråler «usikkerhet» kom opp «you’re so fascinating» i rosa, gul og sølv bak, skjermen bak catwalken senkes ned bak dem. Gospelaktig, kor, mørkt, litt saturday night fever-feeling på slutten. Poserer og så sier det bang, det kommer en pyroeksplosjon.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Serbia 16:40 – 17:10

Første prøve vises ikke i pressesenteret.

Andre prøve: Her er det rødt og svart og hvitt, svarte kostymer, med hvite perler og en del bling. Store hvite deler av backdroppet med litt rødt på gulvet. Det bryter i svart og hvitt på backdropp hvor det står Loco Loco. De danser, svarte og hvite striper bak de. Mye sexappeal. Veldig lav lyd, rosa og blått og gult som skyter opp i striper, masse farger på takspottene, discokule i taket, går ut på catwalk i svart/blåsvart, gule lys. Skikkelig dans, hofter og romper. Hun ene snublet og falt.

Tredje prøve: Røde og hvite lys mot svart bakgrunn, mye posering, i alle fall fem meter mellom seg. De begynner å gå fremover, røyk på scenen, pyrorøyk i lilla gjennom hele refrenget, er det the Hurricane? Er mer attitude nå. Danser rundt hverandre, får inntrykk at de er tre enkelt artister, ikke en gruppe. Ut på podiet, nå kommer vindmaskinen på. Helt til slutt er det fyrverkeripyro.

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Takk for i dag! Vi er tilbake igjen i morgen!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien