Rotterdam: Dag tre med prøver vel gjennomført!

Foto: NPO/NOS/AVROTROS NATHAN REINDS / eurovision.tv

Vi er godt i gang med årets Eurovision Song Contest med første semifinale bare åtte dager unna. I dag har et nytt sett med land hatt sine første prøver i Ahoy Arena og det er: San Marino, Estland, Tsjekkia, Hellas, Østerrike, Polen, Moldova, Island samt Serbia. Felles for disse er at de alle opptrer i første halvdel av andre semifinale!

San Marino ??

Dagens første ut var San Marino, med Senhit og låten Adrenalina. Senhit var i dag iført sorte harembukser, en pelskledd jakke og et enormt forseggjort hodeplagg. Sammen med noen utrolig velkledde dansere i røde, glitrende støvler ble det hele en veldig god start på dagens prøver. Rappen i dag ble gjort av en annen rapper enn Flo Rida, men grafikken leser tydelig den kjente rapperens navn, så det er fremdeles rimelig å anta at han blir å se på scenen i neste uke. Så det store spørsmålet om Flo Rida er med på scenen er fortsatt hemmeligholdt og ubesvart. Men en ting er sikkert, vi fikk PYRO! ?

Er du adrenalinet til Senhit?

Estland ??

Nestemann som entret scenen i Ahoy Arena var Uku Suviste fra Estland, med låten The Lucky One. Uku hadde på noen fine sko, en hvit skjorte og en ugjort sløyfe. Dette fikk han til å se stilig ut, men med et hint av ugjorthet, hvis det er et ord som kan brukes. Sceneshowet til Uku var enkelt, og veldig stemningsfullt med en stormfull bakgrunn som også inkluderte Uku under vann som kunne minne om den veldig stilige offisielle musikkvideoen. Her er det mye gjenkjennbart!

Er du «the lucky one»?

Tsjekkia ??

Omaga! Der er Benny Cristo fra Tsjekkia som var nestemann ut med låten Omaga. Den virkelige morsomme uptempolåten til Benny er en låt som krever virkelig mye energi og driv som han er avhengig av å få frem på scenen for å kunne levere. Dette greide han fint. Med en skinnende gul jakke, med to kvinnelige, og to mannelige dansere bak leverte Benny til de grader med sin energi og flotte dansetrinn på scena. Vil Benny få Ahoy i dans neste uke? Det er det liten tvil om!

Omaga! Sjekk den jakken der a!

Hellas ??

Så var det tid for en siste dans fra Stefania fra Hellas. Kanskje ikke den siste, men låten bærer navnet «Last Dance» i allefall. Vi får håpe det ikke er den siste. Slik som Irland ryktes å ha gjort på lørdag brukte muligens også Hellas noen spennende digitale effekter. Dette får vi se om stemmer når den ofisielle videoen kommer ut etter andre prøve senere denne uken. Så foran en greenscreen står vakre Stefania i en lilla, glitrende catsuit som det kalles med matchende hansker. Hun har med seg fire mannlige dansere på scena. Det ryktes som sagt noen spesielle digitale effekter som aldri før har vært brukt på en Eurovisionscene, så dette kan bli spennende. Stefania har også sagt at «Tilsedeværelsen på scenen fanger reisen som vi alle kan gjøre når vi bruker vår fantasi. Stefania gjør til tider en jordisk reise eller flyter, ved å bevege seg i et urbant landskap, hvor tempoet i livet former menneskers forhold som upersonlig. Hennes glede bringer henne til en «siste dans» og vet at dette markerer en ny begynnelse.»

Blir du med på en siste dans med Stefania? Jeg sier gjerne ja til det jeg!

Østerrike ??

Så var det tid for Vincent Bueno, som deler etternavn med en veldig god og kjent kindersjokolade. Med låten Amen var dette dagens andre mannlige ballade. Vincent får det virkelig til på scenen ettersom en stor scene for han absolutt ikke er ukjent. Med sin bakgrunn i både musikal og theater leverer han til de grader. Med en glitrende sort jakke ser vi Vincent hevet på en slags sokkel, med røyk og vakker belysning. Det er ingen dansere med han i dag, og den store grafiske skjermen blir lite brukt. Et enkelt, men flott sceneshow ser det ut til. Men siden Vincent har den stemmen han har, så er kanskje ikke noen dansere eller et stort sceneshow noe nødvendig?

Amen til deg Vincent! Her leverer du!

Polen ??

Så var det Polen og Rafal sin tur med låten The Ride. I hans ofisielle musikkvideo ser vi mye fra 80’tallet, sammens med raske biler, og menn i stramme dresser i flere nyanser. Og på spørsmålet om dette blir å se på scena er svaret ja! Rafal leverer med å bruke mye 80’talls grafikk som en kunne se i den offisielle musikkvideoen. Han har med seg fire mannlige dansere, alle i hvite dresser. Danserne har også en slags glowstick med seg på scenen. Alt i alt, dette liker vi! Også her er det forresten massevis av pyro! Får vi nok av det? Svaret er NEI!

Vil du være med på the ride of your life med polske Rafal?

Moldova ??

Så var det Moldova sin tur. Natalia Gordienko gir oss massevis av sukker med en låt med nettopp det navnet, Sugar. I den offisielle musikkvideoen får vi se mye spennende som det håpes at Natalia har tatt med seg til scena i Rotterdam. Prikkete bokser, og hefige dansetrinn i høye hæler i et veldig rosa tema er noe vi er spent på om hun har tatt med seg i bagasjen. For kan Natalia overgå det veldige rosa sceneshowet Malta og Destiny hadde i går? Svaret her er dessverre nei. Dette er veldig minimalistisk, men ikke dårlig. Natalia iført veldig glitrende sølvpaljetter gjør at hun skinner som en stjerne seg hør og bør. Danserne uten skjorte er veldig fine å se på, så lenge de ikke fryser får vi håpe! Dette er totaltsett langt fra musikkvideoen vi har sett, men tror mange av oss nå har fått i oss det sukkeret vi trenger. Det som skal sies er at Natalia virkelig kan danse, og selv med en litt forvirrende bakgrunnsgrafikk så leverer hun til de grader. Ja, vi har fått i oss nok sukker, men tar likevel litt til, gjør vi ikke?

Se hvordan Natalia skinner!

Island ??

Så var det Island og Da∂i sin tur med bandet hans Gagnamagnið og låten 10 years. I sine grønne gensere begir de seg ut på scenen med sine buede keyboards som til slutt transformeres til et større instrument. Vi kan trygt si dansetrinnene er på plass, og det samme med vokalen. Det er det lite tvil om! Vi kan garantere at Island leverer sterkt på sine tre minutter til rådighet, og det er masse pyro også her!

Fargekoden til genserne er i følge Eurovision.tv hex #37B0A1. Sånn til info, hvis du skulle lure..

Serbia ??

Så intar Hurricane scenen for Serbia, klare for å gå helt Loco Loco som låten heter. Hvis det fantes spindelvev og hybelkaniner i arenaen så er det lite tvil om at det nå ikke lenger gjør det. I noen vakre, sorte og glitrende antrekk leverer de så det holder der de tråkker ustoppelig rundt på scena. Det blir også her tonnevis med pyro, så det er bare å glede seg!

Ram-ba-ba-bam, har vi snakket sammen fina?

Og der har du oppsummeringen av dagens prøver som vi har fulgt her. Hva tenker du? Del det med oss i escNorge da vel på våre Facebooksider!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien