Norske fans og artister hyller årets Eurovision med musikkvideo og egen låt! Se premieren her!

Dette er et blogginnlegg. Meningene er skribentens egne.

Fjoråret ble ikke helt som forventet. På et blunk ble hverdagen til en hel verden snudd opp ned som følge av coronaviruset. Skoler ble stengt, jobbene ble flyttet hjem, og alle kultur og sportsarrangement ble kansellert.

Frem til 18 mars i fjor var det planlagt folkefest i Ahoy Arena i Rotterdam. Mennesker fra hele verden skulle igjen samles for å veive med flaggene sine og feire sin felles lidenskap for musikk, men arenaen fikk viktigere samfunnsoppdrag og måtte bli omgjort til et sykehus for mennesker som var hardt rammet av coronaviruset.

Da EBU annonserte at de kom til å sende et annet program på finaledagen, «Europe shine a light», ble jeg skeptisk. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, men antageligvis var det uklart hva jeg kunne forvente. Likevel gav jeg det en sjanse, og det er jeg veldig glad for. For «Europe shine a light» levde opp til navnet sitt. Det tente et lys i meg.

Fem minutter etter programmet begynte jeg å skrive på en låt som fikk navnet «Eurolove». Den tok jeg med til skrivecamp på LIMPI og låten ble skrevet ferdig der av undertegnede og artisten, Vanja V. Låten handler om lidenskapen til Eurovision Song Contest og hvor rørende det var å se at selv i tøffe tider så stod samhold og musikk sterkere enn noensinne. Ingenting er som ESC fansen!

Så vi samlet en herlig gjeng artister og ESC fans for å lage vår egen lille «Love shine a light» som vi håper kan gi deg samme gnisten jeg kjente i fjor. Vi nærmer oss mer og mer enn normal hverdag. Dette er vår hyllest til Eurovision Song Contest 2021. May the best song win, and let the Eurovision Song Contest begin!

En stor takk til alle fantastiske bidragsytere: Vanja V, EMMY, Kevin Haugan, Christina Undhjem, Endre Fagervold, Torgeir Gärtner, Kristin Rian, Kristian Sognli, Anita Kolloen, IngerLise Drabløs, Kristin Hovde, Svein G.Martinsen, Einar (6), Oda-Marie (11) og Markus (10).

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien