Juryen har stemt i TIX sin semifinale

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

I kveld var det jurysemifinale i Rotterdam Ahoy. Juryen, som utgjør 50 prosent av stemmene, får nemlig stemme kvelden før showet sendes live på TV.

Vi starter med en flyreise over vertslandet, og tar turen innom minihusene som er en del av postkortene. Postkortene er et lite klipp som blir vist før hvert bidrag. Så kommer det et tilbakeblikk på Duncans seier for to år siden. Han er den siste vinneren av Eurovision Song Contest, for Nederland. Og det er publikum i salen!

3500 i publikum!

I år er det fire programledere, kledd i flotte kjoler og dress. Green room plassert midt i salen, fordi det kun vil være 3500 tilstede i publikum. Programlederne informerer om avstemningen, og man kan i tillegg til telefon/SMS også stemme via Eurovision-appen. Du må fortsatt betale, men du slipper å taste nummeret som står på skjermen. En enklere måte å stemme på.

Foto: NPO/NOS/AVROTROS NATHAN REINDS / eurovision.tv

Last ned stemmeskjema

Vil du være med og gi poeng i morgen, på torsdag og i finalen på lørdag? Vi har laget stemmeskjema og bingo til dere.

Last ned stemmeskjema og bingo til alle de tre kveldene her!

Så fremførte alle artistene fra semifinale 1 sine bidrag for juryene. Vil du lese om hvordan de ulike landene skal vise sitt bidrag på scenen, se bilder og video? Da finner du mer info her, men vil du lese om Malta finner du dem øverst her.

Stemmeresultatene fra juryene blir slått sammen med folkets stemmer i morgen kveld. Da går 10 bidrag videre til finalen, og vi må ta farvel med seks av årets 39 artister.

TIX sin prøve

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Heidi og Morten reagerer på postkortet: Vi har et hvitt piano. Noen bilder fra musikkvideoen til TIX. Og en katt som vi alle kjenner godt. Og et hyggelig smil til publikum før vi får se opptredenen.

Heidi og Morten reagerer på fremføringen: Starter med en lyskaster som lyser ned på ham. Blått lys. Røyk på scenen. Så begynner demonene å dukke opp også. Han spiller bra i kamera, selv uten å se øynene hans. Han spiller en bra historie. Utrolig stilig med alt det blå lyset. Veldig kul staging, backdrop og lys.

Masse røyk. Dette går veldig bra. Nå kommer pyroen. Vi kunne nok ikke fått noen bedre versjon enn det her. Bra vokal. Så roer vi litt ned. Og han tar av seg solbrillene!!! Han tok av seg brillene! *skriking* Det var det jeg håpte han skulle gjøre. *jubel* Nå er det grining snart! Ååå, han er en drøm! Det var så fint å se. Nå er det frysninger over alt! TIX nailet det.

Hvis ikke han går til finalen kan det være det samme med Grand Prix. Han tok av seg solbrillene. Det er tøft. Det er tøft! Han tok av seg skjoldet sitt. Hvis han gjør akkurat det samme i morgen, så er det priceless.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien