Blogg: Hvem tar de siste finaleplassene?

Foto: Nathan Reinds/NPO/NOS/AVROTROS

Det er på tide med andre og siste semifinale! De ti siste finalebilettene skal deles ut, og flere av storfavorittene skal i aksjon! Hvem skal konkurrere mot TIX i lørdagens store finale? Det finner vi ut av i kveld!

Oddsfavorittene til å gå videre fra den andre semifinalen er:

 1. Sveits: Gjon’s Tears – «Tout l’univers» (94% sjanse for kvalifisering)
 2. Bulgaria: Victoria – «Growing Up Is Getting Old» (94% sjanse for kvalifisering)
 3. Island: Daði & Gagnamagnið – «10 Years» (94% sjanse for kvalifisering)
 4. Hellas: Stefania – «Last Dance» (92% sjanse for kvalifisering)
 5. Finland: Blind Channel- «Dark Side» (92% sjanse for kvalifisering)
 6. San Marino: Senhit feat Flo Rida – «Adrenalina» (87% sjanse for kvalifisering)
 7. Portugal: Black Mamba – «Love Is On My Side» (80% sjanse for kvalifisering)
 8. Serbia: Hurricane – «Loco Loco» (79% sjanse for kvalifisering)
 9. Albania: Anxhela Peristeri – «Karma» (65% sjanse for kvalifisering)
 10. Østerrike: Vincent Bueno – «Amen» (52% sjanse for kvalifisering)

Vi i team escNorge har også gjort opp våre egne vuderinger om hvem vi mener bør gå videre, og våre ti finaliser er:

 1. Sveits: Gjon’s Tears – «Tout l’univers»
 2. San Marino: Senhit feat Flo Rida – «Adrenalina»
 3. Hellas: Stefania – «Last Dance»
 4. Albania: Anxhela Peristeri – «Karma»
 5. Moldova: Natalia Gordienko – «Sugar»
 6. Finland: Blind Channel- «Dark Side»
 7. Danmark: Fyr og Flamme – «Øve Os På Hinanden»
 8. Island: Daði & Gagnamagnið – «10 Years»
 9. Estland: Uku Suviste – «The Lucky One»
 10. Polen: Rafał – «The Ride»

HVEM GÅR VIDERE?

I denne semifinalen er det helt tydelig at det er flere «vippeland» enn i den forrige. Det vil si at det finnes flere usikre kandidater, og marginene kan være svært små for hvem som kvalifiserer seg. Personlig mener jeg at de første seks oddsen har tippet at går mellom nåløyet er riktig, men land som Serbia, Albania, Portugal og Estland er svært usikre med tanke på kvalifisering for mange. Her er det tydelig at det er små ting som kan skille mellom kvalifisering og hjemreise, og det blir svært spennende å se hvem som tar plassene. Man kan si at dette er en mye mer «åpen» og uforutsigbar delfinale enn den forrige.

I går kom nyheten om at det har oppstått coronasmitte i den islandske delegasjonen. Dette betyr at Daði & Gagnamagnið ikke kan fremføere live i kveld, men at innspillingen av deres opptreden fra den andre sceneprøven deres vil bli brukt. Dette er selvfølgelig trist for både Dadi og oss fans, men jeg tror ikke at dette vil ha noen innvirkning på resultatet. Island burde komfortabelt ta seg videre til finalen, og selv om vi ikke ser de live der heller er jeg helt sikker på at vi ser de på venstre side av tabellen i år!

En av mine favoritter i årets konkurranse, som jeg virkelig håper at går videre, er Estland. Selv om oddsen sier at den ryker ut i dag, har jeg troen på at vi kan se Uku Suviste og «The Lucky One» igjen på lørdag. Låten i seg selv er helt fantastisk, men jeg tror at det som kan ødelegge for dem i dag er sceneshowet. Det er veldig simpelt i forhold til det vi er vant med fra Estland, som for eksempel hadde et spektakulært sceneshow i 2018 med «La Forza». Et sceneshow har massive effekter på resultatet, men låten i seg selv kan også bli litt kjedelig og repetitiv for mange. Personlig digger jeg låten, og håper på et lite mirakel for Estland!

Det store sjokket for meg i denne delfinalen er veksten Portugal har hatt. De har flydd oppover på oddsen etter sceneprøvene, og ligger nå godt an til å ta seg videre til lørdagens finale. Sangen i seg selv er grei, men sceneshowet deres i Festival Da Cancao var middelmådig. Og så er det jo også svært underlig at Portugal stiller på engelsk! Jeg har vært stor fan av Portugal tidligere, og digget Conan Osiris med «Telemoveis» fra 2019. I år blir derimot Portugal litt for kjedelig for meg. Jeg er enig i at det nye sceneshowet har gjort mye bra for Black Mamba, og jeg blir ikke overrasket om de går videre. Jeg hadde derimot heller foretrukket å sende Estland videre til finalen i stedet for Portugal denne gangen.

Dersom jeg kunne dele ut ti finalebilletter i kveld hadde jeg gitt de til følgende: Sveits, Hellas, San Marino, Estland, Moldova, Island, Serbia, Finland, Danmark og Bulgaria.

Jeg er helt sikker på at kveldens delfinale blir minst like bra som den forrige, og gleder meg til nok en kveld fullstappet med god Eurovision-stemning!

Del:
Relaterte artikler