Et nytt tilfelle av covid-19 i Rotterdam!

Foto: Nathan Reinds/NPO/NOS/AVROTROS

EBU har nettopp sendt ut en pressemelding etter enda en artist har testet positivt for covid-19.

Duncan Laurence, vinneren av ESC 2019, skulle etter planen ta del i livesendingen av Eurovisionfinalen på lørdag, men har nå fått påvist coronavirus. Duncan har milde symptomer men på grunn av regelen om 7 dagers isolasjon får han dessverre ikke anledning til å opptre live i Ahoy. Han kommer allikevel til å være en del av sendingen på andre måter.

Duncan testet negativt på mandag, noe som ga han mulighet til å delta i den første semifinalen på tirsdag. Onsdag hadde han milde symptomer og etter en hurtigtest fikk han påvist viruset.

Executive Producer Sietse Bakker sier:

“We are of course disappointed, first of all for Duncan, who deserves a live performance on our very own Eurovision stage after his 2019 victory and the worldwide success of Arcade. We couldn’t be more proud of his opening act for the first Semi-Final. Of course we wish Duncan a speedy recovery!”

Siden riggingen startet i Ahoy den 6. april, har det blitt gjennomført 24.400 hurtigtester utenfor i test-teltet, bare 16 av disse testene har påvist covid-19, kun 0,06%. Foreløpig har ingen av testene sporet tilbake til arenaen.

Del:
Relaterte artikler