41 land deltar i Torino – 2 er tilbake

Foto: EBU / THOMAS HANSES

EBU kan i dag bekrefte at 41 land skal delta i Eurovision Song Contest 2022. Det blir to flere land enn i år, ettersom Armenia og Montenegro er tilbake i konkurransen.

Armenia deltok sist i 2019 (om vi ikke tar med 2020). Montenegro var også sist med i 2019, men hadde ingen planer om å fortsette i 2020. Begge to er nå bekreftet til 2022. Hviterussland er utestengt i tre år, og må søke om medlemskap i EBU på nytt for å komme tilbake.

EBU trekker frem at det i år er et spesielt år for Norge, ettersom vi skal finne vårt 60. bidrag til Eurovision. Hvem som får denne æren får vi vite 19. februar. To tiår etter at det ble bestemt at Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og senere også Italia skulle være direktekvalifisert til finalen på grunn av sine økonomiske bidrag til konkurransen, er det nå duket for de fem stores bidrag nr. 300 neste år.

Til Eurovision.tv sier Eurovision-sjef Martin Österdahl:

– We are so excited that we once again have over 40 broadcasters competing to win the iconic Eurovision trophy in Turin next May.

– The team from Rai are working hard on preparations to welcome all the delegations to a new Host City and ensuring the Eurovision Song Contest will provide the excitement and state-of-the-art spectacle expected by nearly 200 million viewers.

Belgia har allerede valgt sin artist, Jérémie Makiese. I vår kalender finner du oversikt over de nasjonale finalene og interne utvelgelsene frem mot Eurovision.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien