Sverige: Presentasjon av årets Melodifestival-artister – Del 4

Linda Bengtzing. Foto: Karin Törnblom

Fredag morgen avslørte SVT og Melodifestival-redaksjonen de første 14 artistene som deltar i Melodifestivalen 2022. De neste 14 bidragene avsløres sannsynligvis onsdag 1. desember.

De neste dagene vil vi presentere disse artistene. Her får du vite hvem artisten eller gruppa er, hva låten deres heter, hvem som har skrevet låten og annet som er relevant til bidraget.

I dag presenterer vi LIAMOO og Linda Bengtzing.

Liamoo – Bluffin

Per Liam Pablito Cacatian Thomassen, bedre kjent som Liamoo, er med i Melodifestivalen for tredje gang. Han debuterte i 2018 med Last Breath, og i 2019 stilte han opp sammen med Hanna Ferm med låta Hold You. Duetten havnet da på en pen tredjeplass. Liamoo vant det svenske folkets hjerter når han vant Idol i 2016. Etter seieren ga han ut singelen Playing With Fire som klatret seg helt til en sjette plass på den svenske hitlisten. Liamoo har røtter i Sverige, Norge, Finland og på Filipinene. Da han fikk vite at han skulle være med igjen, ville han bare ringe hele slekten oh gråte ut alle følelsene.

Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You – Finalen i Melodifestivalen 2019

Teamet som står bak låta Bluffin er Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Dino Medanhodzic, Sami Rekik og Ali Jammali. Jimmy ”Joker” Thörnfeldt har blitt en habil låtskriver til Melodifestivalen. I 2021 var han med på å skrive låtene til Emil Assergård, Eric Saade, Alvaro Estrella og ikke minst vinnerlåten Voices med Tusse. Samtidig var han med på å skrive Elena Tsagrinous El Diablo, årets bidrag fra Kypros. Noe som tilsier at han i årets ESC faktisk konkurrerte mot seg selv.  Dino Medanhodzic er låtskriver, produsent og mixer. Han kommer opprinnelig fra Bosnia, og er samboer med den svenske artisten Dotter. Dino har, sammen med Dotter, skrevet begge låtene hun har deltatt med i Melodifestivalen og Lina Hedlunds Victorious fra 2019. Sami Rekik og Ali Jammali er mest kjent som duoen Medina, og de er faktisk nylig gjenforent. De ga ut den offisielle låta til VM i fotball for kvinner i 2015, Marken under oss. Sami deltok i årets Mello sammen med WAHL med låten 90-tallet.

Bluffin beskrives som en låt med puls, hjerte, spørsmål og svar. Seerne kan forvente seg noe som er helt nytt og utenfor Liamoos comfortsone, men samtidig er både sang og nummer veldig Liamoo.

Linda Bengtzing – Fyrfaldigt hurra!

Fyrverkeriet Linda Birgitta Bengtzing gjør sitt åttende forsøk i Melodifestivalen. Første gang hun deltok var i 2005 med Alla Flickor, etter det var hun med i 2006, 2008, 2011, 2014, 2016 og 2020. Den beste plasseringen Linda har fått i Melodifestivalen er en femte plass med låta Hur Svårt Kan Det Va? i 2008. Linda er også en folkekjær artist, som ofte turnerer i Sverige. Hun har også vært programleder i TV4’s Ordjakten och TV3’s Floor Filler, samt at hun har stått på musikalscenen. I 2006 hadde hun rollen som Mimi Marquez i musikalen Rent, en rolle hun ble nominert til en Guldmask for.

Linda Bengtzing – Hur Svårt Kan Det Va -Melodifestivalen 2008 Finalen

Fyrfaldigt hurra er skrevet av Thomas G.son, Linda Bengtzing, Myra Granberg og Daniel Jelldéus. Thomas G:Son har står bak hele 62 låter til Melodifestivalen, og nærmere hundre låter til ni nasjonale uttakinger til Eurovision Song Contest. Han har også skrevet låter for norsk MGP, deriblandt Ven a bailar conmigo med Guri Schanke i 2007. Myra Granberg er singer/songwriter og produsent. Debutsingelen hennes, Tills mitt hjärta går under, har nå blitt strømmet hele 11 milioner ganger. Dette er Myra’s debut som låtskriver i Melodifestivalen. Daniel Jelldéus er sanger, låtskriver og manager. Han debuterte med singelen Till Mig i 1998, og han grunnla bandet Meanwhile. I 2009 etablerte han plateselskapet Held MGMT AB som representerer artister som Jessica Andersson, Magnus Carlsson og bandet Lillasyster.

Linda lover oss festenes fest når hun entrer scenen i Melodifestivalen til neste år. Låta Fyrfaldigt hurra! er en skikkelig Linda-låt, anno 2022. Det er en gladlåt på svensk. «Vi skålar för det vi minns och ett fyrfaldigt hurra för at vi finns«

På onsdag presenterer vi Samira Manners, Danne Stråhed og Theoz

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien