escPraten med EVEN

EVEN. Foto: Ingrid Risan

Velkommen til andre utgave av spalten «escPraten»! Gjennom sommeren skal vi publisere intervjuer med totalt seks artister om deres forhold til Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix. Noen av artistene kjenner vi fra før av gjennom for eksempel tidligere MGP-deltakelse, mens noen andre er helt nye artister som vi ønsket å bli bedre kjent med. Vi blir også bedre kjent med artistene, og hvilke prosjekter de har gående. Kanskje får vi noen hint om fremtidig MGP-deltakelse også? Følg med på escNorge gjennom sommeren!

I denne andre utgaven av escPraten skal vi få hilse på Even Sævik. Even er en 22 år gammel mann, som kommer fra Fosnavåg utenfor Ålesund men bor nå i Kristiansand hvor han studerer idrett på Universitetet i Agder. Even var også å se under Idol i 2016, men nå holder han på som soloartist under artistnavnet EVEN. Vår skribent Christer Høiland tok en prat med han for å få et dypdykk i hans musikalske karriere, og selvfølgelig rundt hans forhold til Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix.

Du driver jo med musikk selv, kan du fortelle litt om hva du holder på med?

Jeg gir ut låter, produserer og skriver musikk som soloartist under navnet EVEN. Jeg har gitt ut noen låter med litt udefinert musikksjanger, fordi jeg liker å holde det litt fritt. Men hvis jeg skulle peke ut de sjangrene jeg er nærmest så snakker vi nok litt i RnB/indie retningen. Utenom det så skriver og arrangerer jeg låtene selv, men samarbeider med andre for produksjon. 

Hva slags musikk/sjangre hører du på?

Jeg henter egentlig inspirasjon fra mye forskjellig type musikk, så det kommer veldig an på situasjonen. Jeg hører mye på RnB lister for å oppdage nye artister og impulser. Indie er jeg også glad i hvis jeg ønsker å ta det rolig. Når jeg skal trene, derimot, så er det jo den tyngste rocken man finner som trengs. Så det er jo et ganske bredt spektrum der! Men jo innrømme at jeg også er innom topplista av og til for å finne noe gode poplåter å høre på, og bli litt oppdatert på hva slags musikk som er «inn».

EVEN - Foto: Even Sævik
EVEN – Foto: Ingrid Risan

Hva er ditt forhold til Eurovision og MGP?

Ikke det største forholdet, er ikke en tradisjon. Som barn hadde jeg jo som mange andre den drømmen om å få delta i MGP Junior, og kanskje til og med videre til MGP. Jeg pleier å se finalene hvis det passer seg, fordi det er så mye syke og gøye innslag med hvert år. I år er det jo Norge og Subwoolfer som står for et slikt innslag, men jeg tror Europa kommer til å like det.

Pleier du å følge med på noen av konkurransene? Hvorfor/hvorfor ikke?

Pleier ikke følge med sånn fast, er ikke noe jeg setter inn i kalenderen. Hvis det går, og jeg er ledig, så kan jeg fint se på det. Syns det er litt gøyere med MGP fordi da er det norske artister som konkurrerer, og jeg syns det er gøyere å oppdage nye, norske artister og låter enn de store internasjonale finalene. 

Har du noen spesielle minner med konkurransene eller noen av bidragene?

Som mange andre så er nok det første minnet jeg kommer på er jo når Alexander Rybak tok seieren hjem i 2009. Men for meg så er det nok WigWam med «In My Dreams» som har festet seg mest, for en sykt bra låt det er! Av norske bidrag så er det nok Jahn Teigen og Didrik Solli Tangen jeg har minner med derfra. Digget også «Think About Things» med Dadi Freyr, jeg tror den hadde gjort det kjempebra dersom konkurransen hadde blitt arrangert i 2020.

Hva er ditt favorittbidrag i ESC/MGP? Hvorfor det?

Det må være WigWam med «In My Dreams», ingen tvil. Rock treffer meg overraskende hardt, og den låta var perfekt mengde «tung», det blir liksom ikke helt sånn skriking, men mer glamrock, som definitivt er en av mine guilty pleasures. Stemmen til Åge Sten Nilsen er også helt rå, og låta i seg selv er så sykt catchy. Så ja, det er definitivt WigWam som har satt seg mest for min del.

Får vi se EVEN i MGP noen gang?

Hvorfor ikke? Så klart! Hadde aldri takket nei, og som jeg nevnte tidligere så hadde jeg jo litt den drømmen om deltakelse MGP Jr og videre til MGP. Kanskje jeg må lage en låt å melde meg på? Kanskje det bør bli neste års prosjekt? Vi får se, men hadde vært helt rått å få delta!

Vi takker EVEN for praten, og krysser fingrene for en potensiell MGP-deltakelse!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien