Eurovision 2023 arrangeres i Storbritannia

Foto: Alexander Gjørøy / escnorge.no

EBU har i dag annonsert at Storbritannia blir vertsnasjonen for Eurovision Song Contest 2023.

I en tidligere pressemelding kom det frem at EBU hadde sett på flere muligheter for å holde neste års ESC i Ukraina, men at de dessverre ikke kan gå for denne løsningen, blant annet på grunn av sikkerheten. De pekte mot Storbritannia som en mulig arrangør, men ingenting var bekreftet.

I dag kom derimot bekreftelsen som forteller at Storbritannia og BBC, som kom på 2. plass i ESC 2022 med Sam Ryders Space Man, vil overta det kommende arrangementet for den Ukrainske kringkasteren UA:PBC. Les hele pressemeldingen her.

Ukrainas seier vil sette et preg på sendingene

Eurovision 2022: Ukraina, semifinale 1. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Ukraina vil bli forhåndskvalifisert til finalen, sammen med de fem store og representanter fra UA:PBC vil jobbe sammen med BBC for å sikre Ukrainske elementer i showet. En logo som gjenspeiler de spesielle omstendighetene vil også utarbeides på et senere tidspunkt.

BBC er forpliktet til å gjøre arrangementet til en sann refleksjon av ukrainsk kultur ved siden av å vise frem mangfoldet av britisk musikk og kreativitet, står det i pressemeldingen.

Jakten på vertsbyen starter nå!

Dette er den femte gangen Storbritannia tar på seg arrangementet på vegne av andre vertsnasjoner, som av ulike årsaker ikke har hatt anledning til å arrangere selv. Eurovision 2023 blir den niende gangen BBC arrangerer konkurransen!

Flere britiske byer har meldt sin interesse for å arrangere Eurovision 2023. Se de potensielle kandidatene her. Glasgow, London og Manchester skal være blant de heteste kandidatene.

Den kommende uken starter den offisielle jakten på vertsby, der de interesserte må sende inn budbøker for å vise at de har infrastrukturen som kreves for å arrangere Eurovision Song Contest.

Avgjørelsen om hvilken by som blir vertsby for neste år kommer til å tas i løpet av de neste månedene.

Del:
Relaterte artikler