Liverpool it is!

Foto: Rodhullandemu - CC-BY-SA

Da er det klart at det blir Liverpool som får æren av å være vertsby for verdens største musikk-konkurranse, Eurovision Song Contest i 2023.

Det var i «The One Show» på BBC One nyheten om hvilken britisk by som var valgt til vertsby ble offentliggjort. Programlederne Alex Jones og Ronan Keating hadde besøk av Graham Norton i studio, og det var Norton som var budbringeren. Og byen er Liverpool, 9, 11 og 13 mai 2023.

I en pressemelding tidligere i sommer kom det frem at EBU hadde sett på flere muligheter for å holde neste års ESC i Ukraina, men at de dessverre ikke kan gå for denne løsningen, blant annet på grunn av sikkerheten. EBU vendte seg da mot Storbritannia, som ble nummer to i årets konkurranse, med en forespørsel om BBC vill ta på seg oppdraget med å arrangere ESC 2023. Dette takket de ja til i juli, og i midten av august offentliggjorde BBC syv vertsbykandidater. I slutten av september ble disse syv til to, Liverpool og Glasgow, og nå er det klart at det er Liverpool som er valgt av BBC.

Liverpool

Foto: Rodhullandemu – CC-BY-SA

Liverpool er kanskje mest kjent for fotballaget Liverpool FC, men det er også her The Beatles ble dannet, og byen er hjem for den velkjente Paul McCartney-skolen, LIPA.
«Hvorfor vil du ikke sette Eurovision et sted som hele verden anerkjenner som en musikk-by?» undrer Liverpool City Councils kulturdirektør, Claire McColgan.
Arenaen M&S Bank Arena Liverpool har en kapasitet på 11.000 og ligger ved siden av et konferansesenter.

Ukrainas seier vil sette et preg på sendingene

Foto: EBU / Andres Putting

Ukraina vil bli forhåndskvalifisert til finalen, sammen med de fem store og representanter fra UA:PBC vil jobbe sammen med BBC for å sikre Ukrainske elementer i showet. En logo som gjenspeiler de spesielle omstendighetene vil også utarbeides på et senere tidspunkt.

– BBC er forpliktet til å gjøre arrangementet til en sann refleksjon av ukrainsk kultur ved siden av å vise frem mangfoldet av britisk musikk og kreativitet, står det i pressemeldingen.

Er du fornøyd med valget av vertsby? Si din mening på vårt diskusjonsforum!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien