Hva med… Ulrikke Brandstorp???

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Vi dykker videre ned i potensielle kandidater til den kommende MGP-sesongen, og i dag skal vi titte nærmere på et navn som har sirkulert i fanmiljøet siden i fjor, nemlig Ulrikke Brandstorp!

Ulrikke Brandstorp er ingen nykommer når det kommer til MGP. I 2017 debuterte hun med sangen Places og sikret seg en topp 4-plassering. Tre år senere var hun tilbake og sang seg helt til topps i MGP 2020 med Attention.

På grunn av koronapandemien ble Eurovision 2020 avlyst, og Brandstorp fikk ikke representert Norge ute i Europa. NRK valgte å ikke sende Ulrikke til Eurovision 2021, men hun fikk tilbud om å være direkte kvalifisert til MGP-finalen 2021. Brandstorp takket nei til dette og stilte istedenfor opp med en remix av vinnerlåten fra året før, og hun stod for pauseunderholdningen med Falling Apart.

I mai 2021 deltok Ulrikke opp på en livesending hos oss der hun snakket varmt om det å komme tilbake til MGP igjen. Hun innrømmet at hun var mye i studio og laget musikk, men understreket at for å komme tilbake igjen måtte hun lage en låt som ga henne samme gode følelse og tro på seier som hun kjente på ved Attention. Mange håpet derfor å se Brandstorp returnere til MGP 2022, men da var hun opptatt med å spille Sophie i Mamma Mia på Folketeateret.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Under MGP-finalen 2022 kunne man se Ulrikke legge ut på Instagram story at hun fulgte med på sendingen, og hun la ikke skjul på at det kriblet litt ekstra i magen den kvelden.

Når det ble tid for Eurovision i Torino i år var både Ulrikke og hennes manager Christoffer Gunnestad med på VGTV sin vorspielsending før første semifinale, og også der snakket Brandstorp om å komme tilbake en gang.

Når ESC-finalen gikk av stabelen noen dager senere la hun ut dette innlegget på Instagram:

I løpet av sommeren og høsten har Ulrikke vært mye i studio og aktiviteten på hennes sosiale medie-plattformer har trappet seg veldig opp.

I oktober var hun gjest på Grand Prix-klubbens høsttreff der hun underholdt og snakket med MGP-fansen. Også her snakket Brandstorp varmt om MGP, men hun var fortsatt tydelig på at hun må ha «den riktige låta» før hun kommer tilbake igjen.

Alle disse tingene har vært med på å skape mange spekulasjoner i fan-miljøet og flere virker både å ønske, og tro, at det blir et mulig gjensyn med Ulrikke i MGP 2023. Til tross for at Mamma Mia! spilles på Folketeateret igjen til våren, med Brandstorp i hovedrollen som Sophie, så virker det som det kanskje jobbes med «noe» mer enn bare julemusikk og juleturnéen for tiden.

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Denne uken var vi tilstede på Ulrikkes julekonsert i Fagerborg kirke og da fikk vi muligheten til å spørre henne selv:

Er det noe sannhet i MGP-ryktene?
– Det er ingen tvil om at jeg ønsker å komme tilbake til MGP på et tidspunkt, jeg drømmer jo fortsatt om å få muligheten til å representere Norge i Eurovision en gang. Men det er veldig viktig for meg å ha en låt jeg tror på like mye som Attention, eller helst enda mer, for jeg ønsker virkelig å gjøre Norge stolt i Eurovision. Med andre ord, jeg kommer ikke tilbake før vi klarer å lage «the one». Men når enn jeg endelig klarer å lage den låta er jeg den første til å sende den inn til NRK og håpe på muligheten til å få stå på MGP-scenen igjen, svarte Ulrikke.

Svaret lyder likt det vi har hørt tidligere. Hun omtaler «den låta» som om den ikke er skrevet enda. Men, kan man stole på ei som over flere uker i 2020 ble god på å lure folk ved å si at hun ikke var Trollet i Maskorama?! Det får bli opp til hver enkelt å vurdere.

Uansett om det blir i 2023, eller senere, så ønsker vi Brandstorp hjertelig velkommen tilbake i Melodi Grand Prix den dagen det måtte skje!

Se andre navn på ryktebørsen til MGP 2023:
– Sandra Lyng
Rasmus Thallaug

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien