Spania retter blikket mot 2024

FJORÅRET: Hvem skal ta over stafettpinnen etter Blanca Paloma? Foto: Chloe Hashemi / EBU

Den spanske kringkasteren RTVE allerede begynt å se fremover mot neste år.

På lørdag sang Blanca Paloma seg til en 17. plass i Eurovision-finalen i Liverpool, men allerede nå er RTVE klare for å vende blikket mot neste års utvelgelse.

Det spanske bidraget for 2024 velges gjennom Benidorm Fest, og RTVE åpnet i går for innsending av bidrag. Nytt for neste år er at kringkasteren har utvidet påmeldingsvinduet, med en søknadsfrist som går ut den 10.oktober. De håper dette skal gjøre det mer attraktivt for artister og låtskrivere å delta, spesielt mer anerkjente og ettertraktede navne.

Et av regelpunktene spesifiserer nå at «fremføringen må synges live uten instrumenter og uten stemmeforvrengende eller forbedrede effekter». De nye reglene sier at RTVE vil dekke «deltakelse i programmer og promotering», så vel som «tilgjengelighet for publikum på YouTube.»

I tillegg bes det om at deltakerne, inkludert finalistene, deltar på spesifikke arrangementer som kanalen arrangerer, for eksempel Benidorm Summer Fest 2024 eller Benidorm Fest 2025.

Igjen understreker kringkasteren at produsentene av Benidorm Fest vil vurdere sanger med artister. De er også åpne for låter som ennå ikke har en artist, slik som SloMo i 2022.

Kilder:
Wiwibloggs
RTVE

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien